Kraken wil gelijke behandeling met eigen bitcoinbank

Kraken Bank is een stap dichterbij toegang tot het wereldwijde betalingssysteem. De bitcoinbank in Wyoming is een dochterbedrijf van cryptobeurs Kraken.

Kraken heeft een Bankers Association routeringsnummer gekregen. Dat is een nieuwe stap om als volwaardige bank te worden gezien. Kraken startte vorig jaar de bank, maar er zijn verschillende licenties en goedkeuringen die ze nog moeten hebben om een volwaardige bank te zijn. Op termijn wil Kraken Bank dezelfde diensten kunnen leveren als elke grote bank. Dat meldt CoinDesk.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Kraken

Uiteindelijk wil de bank een Federal Reserve Master Account krijgen. Daarmee kan de bank ook een rol spelen in de crypto-industrie. Het is vaak lastig voor bedrijven die iets met bitcoin doen om een bankrekening te openen. Daarnaast biedt het Kraken zelf ook extra opties als zij een ‘echte’ bank in hun beheer hebben.

In de praktijk betekent een Federal Reserve Master Account dat je de internationale markt kunt bedienen via de traditionele beladingssystemen. Ook kun je direct geld storten bij de centrale bank van Amerika.

Recentelijk verkreeg concurrent Custodia Bank ook een Bankers Association routeringsnummer.

Speciale regels

De Kraken Bank koos voor Wyoming als thuisbasis door speciale regels. Het bedrijf valt in de categorie van bewaarinstelling (SPDI). Die aanduiding zorgt ervoor dat zij bankactiviteiten kunnen uitvoeren in de wereld van digitale activa.

Op staatsniveau is dus al het een en ander mogelijk. Kraken hoopt nu ook op landelijk niveau door te stoten.

Lees meer over:
AmerikaBitcoin nieuwsKraken

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...