Jim Cramer: SEC, komt er een Bonk ETF?

1270 totale weergaven
handel memecoins

Komt er een exchange traded fund (ETF) voor de memecoin Bonk? Het is een serieuze vraag aan Gary Gensler, voorzitter van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Hij sprak met CNBC’s Mad Money-host Jim Cramer over de goedkeuringen van Bitcoin- en Ethereum-ETF’s door de toezichthouder en Cramer vroeg naar andere toekomstige goedkeuringen.

Komt er een Bonk ETF?

Een ETF is een beleggingsfonds dat op een beurs verhandeld wordt, net zoals een aandeel. ETF’s kunnen gedurende de handelsuren op de beurs worden gekocht en verkocht tegen marktprijzen, in tegenstelling tot traditionele beleggingsfondsen die doorgaans eenmaal per dag zijn te verhandelen. En omdat ETF’s op beurzen worden verhandeld zijn ze zeer liquide, dus beleggers kunnen snel en met minder risico kopen en verkopen.

Een van de onderwerpen die Cramer besprak was of obscure meme-munten binnenkort hun eigen ETF’s gaan krijgen, zoals SushiSwap (SUSHI) en Bonk (BONK). Cramer noemde een reeks munten die woensdagochtend “miljoenen dollars” hadden verhandeld – waaronder Cardano, Cosmos, Immutable, Ronin en MyNeighborAlice.

“Gaan we nu, over twee weken, een SushiSwap ETF hebben?” vraagt Cramer. “Ik denk dat Bonk een logische keuze is, en Osmosis. Deze dingen verhandelen miljoenen dollars – moeten die niet een soort product hebben?”

Gensler gaf geen specifieke antwoorden op die vragen, maar merkte op dat veel van de crypto-tokens over het algemeen “niet de openbaarheid van zaken geven die nodig zijn om investeringsbeslissingen te nemen,” wat impliceert dat dergelijke tokens ongeregistreerde effecten zijn.

Gensler had ook geen goed woord over voor cryptobeurzen die “dingen doen die we nooit zouden toestaan op onze New York Stock Exchange. “Je hebt de faillissementen in deze sector gezien,” aldus Gensler. “De meest vooraanstaande figuren in dit veld zitten of in de gevangenis, staan op het punt naar de gevangenis te gaan, of wachten op uitlevering.”

Ethereum ETF

Een ander heet hangijzer in de markt is wanneer de ethereum ETF eraan komt, want de aanvragen zijn goedgekeurd. Volgens de laatste geruchten kan lancering al binnen een maand plaatsvinden. Volgens Gensler is er nog “wat tijd nodig” voordat alle registraties zijn goedgekeurd en ze op openbare beurzen zijn genoteerd.

Bij eerdere vragen over deze kwestie zei BlackRock’s hoofd van digitale activa dat het fonds weinig interesse had in het lanceren van altcoin ETF’s, waarbij Bitcoin de “topprioriteit” is onder zijn klantenbestand.

Lees meer over:
bonkbonk koersETFSEC

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...