SEC handelt snel voor ethereum ETF’s, lancering mogelijk over maand

2516 totale weergaven
SEC handelt snel voor ethereum ETF’s, lancering mogelijk over maand

Vorige week werden de allereerste ethereum (ETH) spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) in de Verenigde Staten goedgekeurd. Alle acht lopende aanvragen ontvingen groen licht, maar een lancering laat nog op zich wachten. Voordat de respectievelijke beurzen de ethereum-fondsen mogen verwelkomen, moet er overeenstemming bereikt worden over alle details van de handelsproducten.

Het balletje ligt wat dat betreft bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) voor wanneer het grote moment zal aanbreken. De financiële toezichthouder lijkt snel te willen handelen, met een vastgestelde deadline voor vandaag. Volgens analisten kunnen de ETF’s mogelijk al over een maand hun beursintrede maken, wat een hoop opwinding in het cryptoland teweegbrengt.

BlackRock past ETH S-1 aanvraag aan, SEC stelt deadline

BlackRock, een van de toekomstige ethereum ETF-uitgevers, heeft het spits afgebeten door afgelopen woensdag al een herziene S-1 aanvraag in te dienen bij de SEC.

De ETF-goedkeuringen van vorige week hebben betrekking op de zogenoemde 19b-4 aanvragen. Dit zijn de formele verzoeken vanuit de beurzen voor een regelwijziging. Om daadwerkelijk een nieuw beursproduct te noteren, dienen ook de bijbehorende S-1 formulieren goedgekeurd te worden die alle details verstrekken.

Een dag na de indiening van BlackRock zou de SEC de andere zeven ethereum ETF-uitgevers hebben gevraagd om hun bijgewerkte S-1 formulieren uiterlijk vandaag, vrijdag 31 mei, in te dienen.

Ethereum ETF in juni?

De SEC zal zich over alle aangepaste S-1 aanvragen buigen en waar nodig feedback geven op de punten waar de uitgevers nog aan moeten sleutelen.

Bloomberg ETF-analist Eric Balchunas denkt dat de uitgevers hun S-1 formulieren nog één keer aan moeten passen voordat de SEC-toestemming zal geven voor de lancering, zo liet hij op socialmediaplatform X weten.

Wanneer de fondsen geïntroduceerd worden tot de Amerikaanse markt is vooralsnog een groot vraagteken. Volgens Balchunas is eind juni “een reële mogelijkheid”, maar hij houdt zich vast aan zijn eerder vastgestelde streefdatum van 4 juli.

Hoe dan ook staat ethereum een groot moment te wachten. De spot ETF’s bieden een gereguleerde en toegankelijke manier om direct in ethereum te investeren, zonder de noodzaak om zelf ethereum op te slaan. Het opent de deuren voor institutionele investeerders om blootstelling aan ethereum te verwerven, omdat ze momenteel vanwege regulatoire beperkingen vaak niet direct crypto aan mogen houden.

Lees meer over:
ETFETH ETFEthereum ETF

Door: Ivo Melchers

Ivo Melchers is een deskundige in crypto-redactie met een grondige beheersing van de blockchaintechnologie. Met een solide achtergrond in economische psychologie, biedt Ivo unieke perspectieven die essentieel zijn voor beleggers in deze sector. Hij leidt in het vertalen van complexe crypto-concepten...