John Deaton wil dat SEC betaalt voor miljardenverlies XRP holders

1513 totale weergaven
John Deaton wil dat SEC betaalt voor miljardenverlies XRP holders

John Deaton, een bekende advocaat die zich inzet voor XRP, wil de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) verantwoordelijk houden voor het verlies dat XRP investeerders hebben geleden. Door de rechtszaak van de SEC tegen Ripple verloren deze investeerders in totaal $15 miljard door een dalende XRP koers. Deaton, die nu kandidaat is voor de Senaat, wil ervoor zorgen dat de SEC rekenschap aflegt voor deze fouten.

SEC heeft volgens Deaton te veel macht gebruikt

Deaton heeft via sociale media duidelijk gemaakt dat hij de SEC verantwoordelijk wil stellen voor de 75.000 XRP holders die hij vertegenwoordigde. Deze kleine investeerders verloren miljarden vanwege wat Deaton “misbruik van macht” door de SEC noemt. Hij wil geen excuses van de SEC, maar wil dat mensen binnen de organisatie aansprakelijk worden gesteld. Als hij in de Senaat komt, wil hij daar werk van maken.

Hij bekritiseert ook Senator Elizabeth Warren, die volgens hem niets deed voor deze investeerders, ondanks dat ze in de Senaat zit en op de bankcommissie zit die de SEC in de gaten houdt. Deaton benadrukt dat hij gratis heeft gewerkt om deze kleine investeerders te beschermen.

Deaton verdedigde XRP investeerders gratis

Deaton was betrokken als amicus curiae (vriend van de rechtbank) in de rechtszaak van de SEC tegen Ripple. Hij vocht om de belangen van XRP holders te verdedigen, vooral omdat de rechtszaak de koers van XRP negatief beïnvloedde. De zaak begon in 2020, vlak voor de opkomst van de bullmarkt in 2021, waardoor veel investeerders hun winsten misliepen. De XRP koers had waarschijnlijk veel meer kunnen stijgen zonder de rechtszaak.

Al vroeg in het proces diende Deaton een Writ of Mandamus in tegen de SEC. Hiermee claimde hij dat de SEC de wet aan het overtreden was door XRP te bestempelen als een security. Hij voerde aan dat XRP als token geen security kon zijn, zelfs als sommige verkopen wel onder een investeringscontract vielen.

In 2023 oordeelde rechter Analisa Torres in het voordeel van Deaton’s redenering. Ze besloot dat XRP zelf geen security was, ook al konden sommige institutionele verkopen van Ripple wel worden gezien als investeringscontracten.

Senator Warren deed niets voor XRP holders

Deaton bekritiseerde ook Senator Warren omdat ze geen actie ondernam, terwijl hij specifiek hulp zocht van haar. Hij vertegenwoordigde 627 XRP holders die in Massachusetts wonen, het gebied dat Warren in de Senaat vertegenwoordigt.

Ondanks zijn verzoeken deed ze niets, wat volgens Deaton aantoont dat ze geen interesse had om deze investeerders te helpen.

Lees meer over:
Ripple koersxrp koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...