Jongere belegt duizenden dollars aan overheidscheques in crypto’s

15% van de Amerikanen tussen de 18 en 34 jaar stak zijn overheidscheque in cryptocurrency’s zoals bitcoin. Dat blijkt uit onderzoek van nieuwszender CNBC in samenwerking met Momentive.

Millennials over bitcoin en crypto’s

Ze hebben 5.530 Amerikanen in deze leeftijd ondervraagd en 11 procent blijkt zijn overheidscheques in cryptovaluta te hebben gestoken.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In de leeftijdsgroep 18 tot 34 jaar ligt dat percentage met 15% zelfs nog hoger.

Grofweg de helft van de respondenten heeft het overheidsgeld omgewisseld in beleggingen. 15% zocht zijn heil in aandelen, 9% in beleggingsfondsen en 6% in exchange traded funds (ETF’s).

Nog een opvallende uitkomst: 60% van alle respondenten ziet digitale assets zoals cryptovaluta als een lange termijn belegging. Daar staat tegenover dat 21% van alle respondenten specifiek als een korte termijn belegging betitelt.

Cheques

Vanwege de coronacrisis heeft de Amerikaanse overheid op een aantal momenteel een covid cheque uitgedeeld aan elke Amerikaan:

  • April 2020: $1.200
  • December 2020/januari 2021: $600
  • Maart 2021: $1.400

Stel dat iemand op 15 april 2020 direct zijn cheque had ingewisseld voor bitcoin, dan had dat goed uitgepakt.

Een website zoals Bitcoin Stimulus zou die $1.200 op moment van schrijven $8.445 waard zijn, een virtueel rendement van ruim 600%.

Beleggen in bitcoin is niet zonder risico’s gezien de heftige koersschommelingen van deze asset. Beleg alleen met geld wat je kunt missen. De markt doet wat ie wilt en kent geen medelijden.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
AmerikaBitcoin nieuws

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...