JP Morgan start test met cryptomunt JPM Coin op zakelijke markt

801 totale weergaven

JP Morgan gaat haar cryptomunt JPM Coin testen bij enkele zakelijke klanten. Door middel van blockchaintechnologie moeten (internationale) zakelijke geldoverschrijvingen sneller verwerkt zijn. Ook het ‘verwerken’ van obligaties en commodities staat op de agenda.

Umar Farooq, verantwoordelijk voor digitale assets binnen de investeringsbank, maakt dit bekend aan persbureau Bloomberg Japan. In eerste instantie richt de oplossing zich op de zakelijke markt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De cryptomunt is dit voorjaar onthuld. De uitgifte ervan gaat via de ‘in house’ blockchain Quorum. Dit is een private variant van de open source smart contracts van ethereum.

Stablecoin JPM Coin

Net zoals de Libra cryptomunt van Facebook is de JPM Coin een stablecoin. De waarde ervan is gedekt door de waarde van fiat geld zoals – in dit geval – de Amerikaanse dollar. In juli gaat de bank deze dekking storten, iets wat op Quorum geregistreerd is.

Een bedrijf dat de JPM Coin ontvangt, kan deze omzetten in Amerikaanse dollars. JP Morgan wil deze later in 2019 uitbreiden naar andere valuta zoals de Britse Pond, de euro en de yen.

Farooq meldt aan Bloomberg:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]‘De technologie is erg goed, maar het vergt tijd in termen van licentieverlening en goedkeuring. Het vergt veel uitleg aan wet – en regelgevers’.[/penci_blockquote]

Ook bij het verwerken van transacties rondom obligaties en commodities wil JP Morgan deze blockchaintechnologie gaan inzetten.

Onlangs heeft JP Morgan ook een vacature voor een bitcoin en lightning network specialist opengesteld.

Lees ook:

https://bitcoinmagazine.nl/2019/02/analyse-waarom-jpm-coin-van-jp-morgan-goed-nieuws-is-voor-crypto/

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...