Franse Thuisbezorgd laat je pizza bestellen met Bitcoin (BTC)

In Frankrijk kun je nu bij meer dan 15.000 restaurants eten bestellen en betalen met bitcoin (BTC). Just Eat France accepteert bitcoin transacties in samenwerking met betaalverwerker BitPay.

Just Eat

Just Eat France is de Franse tegenhanger van Thuisbezorgd. De bezorgservice voor eten krijgt zelf waarschijnlijk gewoon euro’s gestort in plaats van bitcoin.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

BitPay is hierin een belangrijke schakel, zij regelen de betalingen zodat hun klanten dat zelf niet hoeven te doen. Zij ontvangen de betaalde bitcoin en maken vervolgens het geld over in de valuta naar keuze.

Er zijn echter ook alternatieve betaalverwerkers voor bitcoin waar je niet te maken hebt met een partij als BitPay.

Het beste voorbeeld daarvan is BTCPay Server, deze gratis software kost je echter wel wat tijd en moeite om op te zetten. Voor bedrijven die miljoenen aan transacties moeten verwerken is een dienstverlener vaak handiger.

Bezorgdiensten

Just Eat is een van de grootste bezorgdiensten in Frankrijk. De betaalopties met bitcoin zullen in eerste instantie niet direct voor miljoenen aan omzet genereren, maar alle kleine beetjes helpen.

”We rekenen geen extra kosten voor bitcoin betalingen”, zegt het bedrijf op hun website. BitPay berekent de wisselkoers.

Gaat er iets mis met de transactie of wordt de bestelling geannuleerd? Na een transactie wordt de bitcoin direct omgezet in euro’s. De klant krijgt dan euro’s teruggestort in plaats van bitcoin. Het geld ontvang je dan uiteraard op een normale bankrekening.

Franse bitcoiners hebben er dus weer een plek bij waar zij hun zuurverdiende sats kwijt kunnen.

Bij het Nederlandse Thuisbezorgd kun je overigens ook terecht als je om wat voor reden dan ook liever een broodje shoarma in je maag hebt dan bitcoin in je bezit.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsFrankrijk

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...