Justin Sun ontkent liquidatiegeruchten

1763 totale weergaven
Justin Sun ontkent liquidatiegeruchten

Justin Sun, oprichter van Tron en adviseur bij het crypto-exchange platform HTX, heeft recentelijk geruchten ontkend dat zijn posities zijn geliquideerd tijdens een sterke daling in de cryptomarkt. Deze speculaties ontstonden na berichten op sociale media die suggereerden dat Sun betrokken was bij aanzienlijke leveraged trades, wat leidde tot een golf van liquidaties toen de markt instortte. Sun benadrukte echter dat HTX zich richt op activiteiten zoals staking, het beheren van nodes en het bieden van liquiditeit, en zelden betrokken is bij hefboomhandel​​​​.

Huobi aka HTX

HTX, voorheen bekend als Huobi, heeft de afgelopen tijd te maken gehad met verschillende uitdagingen, waaronder meerdere hacks waarbij in totaal ongeveer $208 miljoen werd gestolen. Ondanks deze tegenslagen heeft Sun toegezegd alle verliezen te vergoeden en heeft hij de veiligheidsmaatregelen aangescherpt, zoals het implementeren van een Secure Asset Fund for Users (SAFU) om toekomstige risico’s te beheersen​​​​.

In een poging de situatie te stabiliseren en het vertrouwen te herstellen, heeft Sun aangekondigd een fonds van $1 miljard op te richten om angst, onzekerheid en twijfel (FUD) te bestrijden en meer liquiditeit te bieden. Dit initiatief is bedoeld om de markt te ondersteunen en investeerders gerust te stellen te midden van de huidige volatiliteit​​.

Sun in de problemen?

Ki Young Ju is een van de analisten die regelmatig nieuwe inzichten delen over gebeurtenissen in de cryptomarkt.

De analiste zag een opmerkelijke stijging in BTC-USDT-futures op HTX. De openstaande positie van $515 miljoen is in de afgelopen twee maanden vervijfvoudigd. Dit is opvallend, aangezien de USDT-reserve van het platform slechts rond de $24 miljoen blijft. Dit roept vragen op over het gebruik van alternatieve onderpanden, zoals stUSDT (gestaked USDT). Op dit moment beschikt HTX over $460 miljoen aan stUSDT, wat suggereert dat dit mogelijk als onderpand is gebruikt voor de futures-handel​​​​.

HTX heeft bevestigd dat stUSDT en aEthUSDT (gestaked Ethereum) op hun platform als equivalenten kunnen worden gebruikt, wat impliceert dat deze tokens inderdaad als onderpand zijn ingezet. Justin Sun, de de facto eigenaar van HTX, heeft zijn frustratie geuit over de speculaties, waarbij hij duidelijk maakte dat hij niet degene was die deze handelsposities opende. Sun benadrukte dat klanten van HTX waarschijnlijk de futuresposities openden na de introductie van de mogelijkheid om stUSDT en aEthUSDT als onderpand te gebruiken​​.

Hoewel er speculatie blijft over wie de verantwoordelijkheden draagt voor deze grote posities, heeft HTX geweigerd verdere informatie te verstrekken, onder verwijzing naar de privacy van hun klanten.

Lees meer over:

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...