K33 rapport: “Tijd om de aandacht van ethereum naar bitcoin te verplaatsen”

De matige prestaties van de negen nieuwe Ethereum Futures ETFs betekent volgens K33 Research dat het tijd is om terug te keren naar bitcoin. In een rapport van 3 oktober schrijven K33-analisten Anders Helseth en Veettle Lunde dat het volume op de Ethereum Futures ETFs momenteel dramatisch is ten opzichte van de Bitcoin Futures ETFs.

Het handelsvolume van de Ethereum Futures ETFs beslaat ongeveer 0,2 procent van wat de ProShares Bitcoin Strategy ETF (BITO) op de eerste handelsdag in oktober 2021 pakte.

Beneden verwachting

Hoewel niemand volgens de analisten van K33 Research had verwacht dat de volumes van de Ethereum Futures ETF in de buurt zouden komen bij die van bitcoin, die lanceerde immers tijdens een bullmarkt, vielen de cijfers alsnog een stuk lager uit dan verwacht.

K33 rapport:

Dit wijst volgens Lunde op een gebrek aan institutionele interesse in Ethereum en dat maakt zelfs dat hij terugkomt op zijn eerdere advies aan mensen om hun ethereum-allocatie te verhogen om van de ETF-hype te profiteren.

“De lancering van de Ethereum Futures ETFs is een belangrijke lees voor het evalueren van de impact van toegang tot crypto-investeringen voor traditionele investeerders: een toename van de institutionele interesse zal alleen ontstaat als er daadwerkelijk vraag is”, aldus Lunde.

“Dat is niet het geval voor Ethereum op dit moment”, zo luidt de harde conclusie van dit verhaal.

Goed voor bitcoin

Dat lijkt goed nieuws voor bitcoin, want dit geeft aan dat ethereum vooral een cryptocurrency is die interessant is voor retail-beleggers. Dit maakt de kans op een Spot Ethereum ETF van partijen als BlackRock in de toekomst een stuk kleiner en dit zegt waarschijnlijk ook iets over de potentiële impact van een Spot Ethereum ETF, die een stuk lager zal zijn dan de impact van een Spot Bitcoin ETF.

Wat de komende maanden betreft verwachten de analisten van K33 Research nog veel zijwaartse koersactie, met name omdat er momenteel een gebrek aan positieve katalysatoren is voor de markt.

Lunde stelt dat het huidige investeringsklimaat alleen gunstig is voor bitcoin, dat momenteel het voordeel heeft dat er een Spot Bitcoin ETF aan lijkt te komen in 2024 en ook nog een halving in april van dat jaar.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....