Kamala Harris onthult allereerste crypto beleid – wat betekent dit voor toekomst crypto?

2320 totale weergaven
kamala harris crypto
i

Kennisgeving: Dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van BitcoinMagazine.nl. De informatie is bedoeld ter educatie en reflectie. Dit is geen financieel advies. Doe zelf onderzoek voordat je financiële beslissingen neemt. Crypto is zeer volatiel er zitten kansen en risicos aan deze investering. Je kunt je inleg verliezen.

Tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen probeerde Donald Trump zich te positioneren als de ‘crypto-kandidaat’. Uit onderzoek van Bloomberg blijkt nu echter dat ook Kamala Harris de sector flink wil ondersteunen. Wat is het beoogde crypto beleid van de Democratische Partij, en wat kan dit betekenen voor de crypto toekomst?

Op DNC onthult Kamala Harris crypto plannen

Tijdens de Democratic National Convention die deze week in Chicago plaatsvind bespreken vertegenwoordigers uit alle lagen van de Democratische Partij hun standpunten rondom alle zaken die spelen binnen de politiek, al is het met name de nominatie van Kamala Harris als uitdaagster van Donald Trump die in de spotlights staat.

Een belangrijk onderwerp dat door meerdere democratische vertegenwoordigers besproken wordt, is het toekomstige cryptobeleid. Anders dan in voorgaande jaren lijkt nu een jongere generatie invloed te krijgen binnen de partij, waardoor de mogelijkheden die cryptovaluta en blockchain technologie te bieden hebben niet langer genegeerd kunnen worden. Daarnaast kan crypto een oplossing zijn voor de grote Amerikaanse schuldencrisis.

Zo zei Brian Nelson, senior beleidsadviseur van Harris, dat de kandidate: ,,beleid gaat ondersteunen die moet verzekeren dat opkomende technologieën en industrieën kunnen blijven groeien.” Daarnaast gaf hij in gesprek met Bloomberg News aan dat cryptobedrijven ,,Benadrukken dat er een sterke behoefte is aan heldere en duidelijke regelgeving.”

Wiley Nickel, congreslid namens The Great State of North Carolina, is alvast enthousiast over de nieuwe lijn van zijn partijgenoten. Hij spreekt van een belangrijk statement, en denkt dat er zelfs een crypto reset plaats kan vinden.

Wat betekenen plannen voor de Crypto toekomst?

Nu naast Donald Trump ook Kamala Harris crypto lijkt te gaan omarmen, vragen velen zich af wat de ontwikkelingen betekenen voor de crypto toekomst. Grof gezegd kan het vanaf dit punt binnen de VS twee kanten op. In het eerste scenario wint Harris, en komt er een duidelijke crypto-regelgeving. Dit moet consumenten meer vertrouwen geven in cryptomunten, en zal er bovendien voor zorgen dat betrouwbare partijen als Ripple Labs niet langer achtervolgd worden door de SEC.

Kamala Horris en Trump Drijven Crypto-Storm

In het tweede scenario komt Donald Trump aan de macht. Hij staat als libertariër bekend om zijn ‘laissez faire’ politiek, waarin slechts weinig regelgeving nodig is en de markt de ruimte krijgt om zonder al te veel controle en overheidsbemoeienis haar eigen ding te doen. Dit kan zorgen voor een snellere ontwikkeling van blockchain-technologie en nieuwe cryptovaluta.

In beide gevallen lijkt een algemene stijging van de cryptomarkt waarschijnlijk – al zal die bij een uitverkiezing van Trump mogelijk wat onstuimiger zijn dan wanneer Kamala Harris crypto beleid mag gaan uitzetten. Zoals altijd bij een stijgende markt zijn het de kleine cryptomunten met potentie die de hoogste returns geven. Met tokens als Pepe Unchained en Crypto All-Stars staan er twee nieuwe meme coins klaar om na 5 november (Election Day) flink te groeien.

Wat maakt deze tokens zo bijzonder?

Pepe Unchained – meme coin met eigen L2 chain

De meme coin Pepe blijft razend populair, en niet alleen onder aanhangers van de alt-right beweging. Ook veel meme crypto ‘degens’ en zelfs serieuze investeerders herkennen de potentie van deze token. Tegelijkertijd zijn zij wel huiverig om te investeren, aangezien Pepe traag is en hoge transactiekosten kent. Veel andere meme coins kennen ook dit probleem.

Pepe Unchained is een nieuwe meme coin die met een oplossing komt: het gebruik van een eigen layer 2 blockchain! Deze chain zorgt ervoor dat de token volledig autonoom kan functioneren, waardoor ook lagere transactiekosten en hogere snelheden gewaarborgd zijn.

De L2 zal in ook gebruikt kunnen worden om andere nieuwe meme coins op te lanceren – waarmee Pepe Unchained een soort meme HUB kan worden.

Ook investeren in dit stukje meme crypto toekomst? Tokens zijn in de huidige fase van de presale te koop voor $ 0,0092364 per stuk. Wie nu tokens koopt, kan deze bovendien al tijdens de presale staken. Pepe Unchained is al hard op weg om de $10 miljoen te halen, mis deze kans dus niet.

Crypto All-Stars – alle sterren verzamelen!

Een ander cryptoplatform dat de nodige aandacht op zich gevestigd weet te krijgen, is Crypto All-Stars. Deze token, $STARS, beschikt over een revolutionair nieuw staking protocol: de MemeVault.

In deze MemeVault kun je bekende meme coins, zoals Dogecoin en Shiba Inu staken. In ruil hiervoor krijg je extra rendement bovenop het door jou vastgezette bedrag. Hoe meer $STARS tokens je hebt, hoe hoger je staking rewards zullen zijn.

Het is dan ook zeer waarschijnlijk dat Crypto All-Stars niet alleen zelf als volatiele meme token gebruikt zal gaan worden, maar ook vastgehouden zal worden door slimme investeerders die een maximaal rendement op hun meme-investeringen willen halen.

In zeer korte tijd kon tijdens de crypto presale al meer dan $ 600.000 opgehaald worden voor dit bijzondere project. Tokens kosten momenteel $0,0013966 per stuk. Liefst 25% van het totale aantal tokens is gereserveerd als presale staking reward: dat maakt het extra aantrekkelijk om nu al te kopen.

i

Kennisgeving: Dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van BitcoinMagazine.nl. De informatie is bedoeld ter educatie en reflectie. Dit is geen financieel advies. Doe zelf onderzoek voordat je financiële beslissingen neemt. Crypto is zeer volatiel er zitten kansen en risicos aan deze investering. Je kunt je inleg verliezen.

    Door: Tristan Fleerkate

    Eigenlijk per toeval is Tristan de wereld van het cryptonieuws ingerold. De sportverslaggever met een passie voor schrijven heeft echter een enorme interesse voor al het nieuws over politiek en economie. Naast vele uren vol onderzoek en speurtochten naar het laatste nieuws is Tristan een fanatiek ha...