Robert Kiyosaki: ‘Amerikaanse schuldencrisis vraagt om hulp van goud en Bitcoin’

1395 totale weergaven
bitcoin amerikaanse staatsschuld

Robert Kiyosaki heeft een scherpe waarschuwing naar buiten gebracht over de Amerikaanse schuldencrisis en drong individuen erop aan om te overwegen te investeren in goud, zilver en Bitcoin als bescherming tegen de dreigende economische onzekerheid, wat de rol van Bitcoin als bescherming tegen inflatie onderstreept. 

Waarschuwing over de schuldencrisis

Robert Kiyosaki, auteur van de bestseller ‘Rich Dad Poor Dad’, heeft een aanzienlijke waarschuwing gepost op X (Twitter) over de Amerikaanse schuldencrisis:

https://x.com/theRealKiyosaki/status/1826456563705643071

“Hoeveel is een biljoen? Een biljoen seconden was 31.688 jaar geleden. De Verenigde Staten heeft elke 100 dagen een schuldenlast van een biljoen dollar. Weet u nu waarom u goud, zilver en Bitcoin moet kopen?”

Zorgwekkende Amerikaanse schulden

In de tweet benadrukt Kiyosaki de enorme omvang van de Amerikaanse staatsschulden. Hierbij vergeleek hij een biljoen dollar met 31.688 jaar in seconden. Dit heeft te maken met de alarmerende snelheid waarmee de Verenigde Staten schulden opbouwt. Iedere 100 dagen wordt er een biljoen dollar aan toegevoegd, wat de staatschuld bijna $35 biljoen maakt. 

Momenteel bedraagt de Amerikaanse staatsschuld bijna $35 biljoen, wat betekent dat de staat ervoor heeft gezorgd dat iedere burger feitelijk $100.000 schuldig is. Deze snelle stijging van de schulden heeft zorgen doen ontstaan over de stabiliteit van de economie op de lange termijn. 

Niet alleen vertrouwen op banken

Kiyosaki heeft ook gewaarschuwd voor de Amerikaanse banken en FDIC (Federal Deposit Insurance Corporation) verzekeringen. Als de schuldenmarkt instort, zijn de Amerikaanse banken en FDIC verzekeringen de eerste die instorten. Daarom raadt Kiyosaki aan om te investeren in tastbare activa, zoals goud, zilver en Bitcoin. 

Naarmate de staatsschulden in de Verenigde Staten oplopen, staat de markt steeds verder op instorten. Daarom lijkt het onzeker te zijn voor Amerikanen wat er met hun geld gebeurt. Het instorten van de markt kan betekenen dat de Amerikaanse dollar haar waarde verliest. 

Investeren in goud, zilver en Bitcoin

Kiyosaki onderstreept de noodzaak om te investeren in tastbare activa, zoals goud en zilver, in combinatie met digitale activa, zoals Bitcoin. Hij gelooft dat deze investeringen bescherming kunnen bieden tegen de mogelijke ineenstorting van fiatgeld, dat aanzienlijke waarde kan verliezen als de schuldencrisis verergert. 

Kiyosaki ziet goud, zilver en Bitcoin als veilige havens. Onlangs voorspelde hij een dreigende economische crash, gevolgd door een grote bullmarkt, waarbij Bitcoin potentieel $10 miljoen per munt zou bereiken, goud $15.000 per ounce en zilver $110 per ounce. Deze voorspelling schreef hij toe aan het afnemende vertrouwen in fiatgeld en historische trends. 

Adoptie van Bitcoin

Het feit dat Bitcoin steeds vaker wordt gezien als een veilige haven, ook te midden van een economische crisis, onderstreept dat we steeds verder komen met de adoptie van digitale activa. Goud en zilver worden al sinds het begin der tijden gezien als bescherming tegen economische crisissen, maar de toevoeging van Bitcoin aan deze rij kan erg positief zijn voor de markt. 

Samenvatting

Samenvattend heeft Robert Kiyosaki een waarschuwing naar buiten gebracht over de Amerikaanse staatsschulden die steeds verder oplopen. Daarbij heeft hij individuen aangeraden om te investeren in goud, zilver en Bitcoin. 

Door: Marijn van Leeuwen

Marijn van Leeuwen is een fanatieke tekstschrijver met een sterke focus op de cryptowereld. Hij brengt jarenlange ervaring in het schrijven over cryptocurrency naar bitcoinmagazine.nl. Zijn diepgaande kennis van SEO en marketing, gecombineerd met zijn passie voor crypto, maakt hem de perfecte aanwin...