Kanye West gespot met bitcoinpet

Kanye West gespot met bitcoinpet

Is Kanye West een bitcoiner (geworden)? Afgelopen zondag verscheen de rapper in Beverly Hills voor een weekend-tripje.

Ye

Daarbij maakte 'Ye' op een kenbare manier duidelijk fan te zijn van bitcoin. Althans, dat is de aanname die nu in de communities wordt gemaakt. Waarom? Hij droeg een pet met daarom de naam Satoshi Nakamoto, de bedenker van bitcoin.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Na een antisemitische tirade ligt de 45-jarige rapper al een aantal dagen onder vuur. West zorgde vorige week voor een controverse toen hij het volgende tweette:

'"Ben vanavond nog wat slaperig, maar als ik wakker ben ga ik death con 3 op het Joodse volk."

Hij verwees naar de staat van paraatheid van het Amerikaanse leger. In plaats dat hij terugkrabbelde, ging hij in een interview op Drink Champs nog eens door. De details van de soap horen niet per se op een bitcoinsite. Wat daar wel hoort, is het vervolg.

Bankloos

Het bedrijf van de Amerikaan genaamd Yeezy werd namelijk de toegang tot zijn bankrekening ontnomen bij JP Morgan Chase.

Op 12 oktober publiceerde auteur Candace Owens een brief die JPMorgan aan Yeezy stuurde.

“Eerder vandaag hoorde ik dat Kanye West officieel uit de bank van JP Morgan Chase is gezet. Ik kreeg te horen dat er geen officiële reden was gegeven, maar ze stuurden ook deze brief om te bevestigen dat hij tot eind november de tijd heeft om een andere plek te vinden voor het Yeezy-imperium om te bankieren.”

Het verhaal werd al snel weerlegd, maar er bleef onduidelijkheid bestaan. Het feit dat hij de Nakamoto-pet droeg, deed de discussie weer oplaaien.

Bitcoin is neutraal en het is geen wapen voor centrale autoriteiten. In de hele wereld is bitcoin daarom populair. Het wordt wel eens 'geld van vijanden' genoemd, wat ook in controversiële thema's weer blijkt.

De hiphopster heeft intussen ook Parler opgekocht. Dit is de 'vrije' variant van Twitter - wat pal staat voor iedere vorm van meningsuiting.

Lees meer over:
Bitcoin

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties