Kennedy en DeSantis gebruiken bitcoin in politieke campagnes: CBDC’s zijn gevaarlijk

403 totale weergaven

In de Amerikaanse politiek is er toenemende aandacht voor de digitale activa-industrie en de rol van een centrale bank digitale munt (CBDC). Twee mogelijke presidentskandidaten delen hun visie. Opmerkelijk is dat ze beide vooral anti Central Bank Digital Currency zijn qua campagne.

De Democratische presidentskandidaat Robert F. Kennedy Jr. spreekt zich regelmatig uit voor de digitale activa-industrie en heeft kritiek geuit op wat hij een "oorlog tegen crypto" noemt. Eerder had hij zich al uitgesproken tegen een CBDC. In een tweet verwees hij naar een artikel dat claimt dat een door de overheid geleide campagne tegen de digitale activa-industrie heeft geleid tot verschillende faillissementen in maart.

Onder andere Signature Bank en Silvergate Bank vielen recentelijk om, beide banken hadden veel banden met de industrie.

DeSantis

Aan de andere kant heeft de gouverneur van Florida, Ron DeSantis, zich fel uitgesproken tegen een CBDC en heeft hij een staatwet geïntroduceerd om de invoering ervan te verbieden. Hij beweert dat een CBDC de financiële privacy zou schenden en zou leiden tot "woke" beleid. DeSantis heeft onlangs een reeks wetgevende voorstellen voorgesteld om "woke politics" te bestrijden, waaronder het blokkeren van ESG-beleid in investeringsbeslissingen. Hij heeft betoogd dat ESG-beleid "woke-idealen boven gezond verstand" plaatst en dat zou de financiële vrijheid beperken.

DeSantis zei: "Ik denk niet dat het Congres het zou goedkeuren, maar als de Federal Reserve of het ministerie van Financiën probeert dit te doen in Florida, zullen we een verbod instellen." Bij de aankondiging van het voorgestelde verbod op CBDC's in maart zei DeSantis dat de digitale dollar "alleen bedoeld is om Amerikanen te bespioneren en te controleren." Hij vervolgt: "Je neemt een enorm risico en je geeft de centrale bank enorme macht. En ze zullen die macht gebruiken."

Beide Kennedy en DeSantis zijn zich bewust van de groeiende politieke belangstelling voor digitale activa, en in het bijzonder voor CBDC's. Het is een issue aan de kant van de Democraten én de Republikeinen. Er lijkt niet één partijlijn te zijn als het gaat om bitcoin, de kritiek erop, of kritiek op de nieuwe of oude dollar.

Lees meer over:
AmerikaBitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...