Kentucky zet in op Bitcoin mining: 0% belasting en goedkope energie

Bitcoin minen is een grote industrie en steeds meer landen en regio’s zetten stappen om bitcoin ondernemers naar zich toe te trekken.

In de Amerikaanse staat Kentucky zijn er aantal politici die met fiscaalvriendelijke regels bitcoin miners willen aantrekken, zo bericht The Block. Daar is recentelijk een wetsvoorstel ingediend.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin mining in Kentucky

Het voorstel (PDF) heeft de naam AN ACT en heeft betrekking op het heffen van belasting op mining activiteiten.

De twee Republikeinse leden van de Huis van Afgevaardigden van Kentucky, Steven Rudy en Chris Freeland, hebben op 8 januari hiertoe het 13-pagina tellende voorstel ingediend.

Ze willen een uitzondering voor miners die in hun staat bitcoin of andere cryptocurrency’s willen gaan delven. Deze hoeven géén 6% belasting te betalen bij de verkoop van hun BTC en ook géén extra belasting op hun apparatuur of energie.

Met het plan wil de staat concurreren met andere Amerikaanse staten zoals Texas die ook inzetten op mining. Kentucky geniet ook een overvloed aan elektriciteit, waardoor de kostprijs van stroom relatief laag is.

Moeilijkheidsgraad

Een groot deel van de rekenkracht (hashrate) zit momenteel in China, volgens de laatste berekeningen minstens de helft. Steeds meer ondernemers kiezen echter voor een andere bestemming voor hun datacentra, onder andere vanwege toenemende druk van de Chinese overheid.

Noord-Amerika behoort dan ook tot de opties. Niet alleen Canada, New York of Texas, maar ook andere staten zien daarin een kans zich te profileren en activiteiten aan te trekken.

Een miner ontvangt 6,25 BTC per gevonden block. Tegen de huidige spotprijs is de opbrengst dan ruim 215 duizend per block. Met een goede deal voor je hardware en energie kun je daarmee goed geld verdienen.

Afgelopen weekend is de moeilijkheidsgraad voor miners weer flink naar boven aangepast.

De prijs in euro:

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...