Kevin O’Leary vindt bitcoin vergelijkbaar met Microsoft, voorspelt koers van $300.000

De Canadese ondernemer en tv-persoonlijkheid Kevin O’Leary beschouwt bitcoin als een munt, valuta en als software. Hij vindt een positie in bitcoin als investeerder vergelijkbaar met een positie in grote bedrijven als Microsoft en Yahoo. Oh, en hij voorspelt een koers van $300.000, zodra de regulering op orde is. Eerder vond hij bitcoin ‘waardeloze troep’.

Bitcoin is een hele ander financieel product dan aandelen in multinationals. Toch zien we de vergelijking wel vaker voorbij komen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin is een blue chip stock

Kevin O’Leary heeft zijn standpunt over cryptovaluta drastisch gewijzigd. In 2019 zei noemede hij bitcoin als presentator van het tv-programma Shark Tank nog “waardeloos”, “een zinloze valuta’” en “troep, want je kunt er niet met grote bedragen in of uit”.

Vorig jaar werd hij al iet milder. O’Leary was niet meer tegen bitcoin en ‘respecteerde’ het zelfs. Vlak daarna zette hij 3% van zijn portfolio om in bitcoin en werd zo een hodlaar. Sterker nog, sindsdien is hij heel positief over bitcoin.

“Bitcoin is niet alleen een munt of valuta, het is software. Institutionele beleggers vinden het leuk om me te bekritiseren, maar ik zie het zo: of je nu grote posities hebt in bedrijven als Microsoft en Yahoo, het is allemaal hetzelfde,” tweette O’Leary afgelopen weekend.

Het standpunt dat bitcoin vergelijkbaar is met grote (tech) aandelen is niet helemaal origineel. Anthony Scaramucci van SkyBridge Capital zei dat bitcoin hem deed denken aan Facebook, Google en Amazon. En vorige week zei Jurrien Timmer (Fidelity) dat de groei van bitcoin lijkt op die van Apple in de jaren ’90.

Bitcoin naar $300.000

Tijdens een interview met Stansberry Research doet O’Leary de voorspelling dat de koers van bitcoin $300.000 zal bereiken binnen drie jaar. De voorwaarde is dat Amerikaanse regelgevers er voor hebben gezorgd dat ook institutionele partijen kunnen instappen.

“Op een gegeven moment in de komende twee tot drie jaar, zal de regelgever in de VS zich uitspreken over cryptovaluta. Zodra dat gebeurt, zou ik, als ik een staats- of pensioenfonds was, waarschijnlijk 1 tot 3% naar bitcoin alloceren. En ik wil long gaan op bitcoin als dat gebeurt. Bitcoin zou naar $300.000 kunnen gaan wanneer institutionele beleggers het eindelijk kunnen kopen,” zegt Kevin O’Leary.

Lees meer over: