Kevin Svenson: Bitcoin bereikt in januari 2025 zijn top

3430 totale weergaven
Bitcoin volgt de voorspelde route: Tijd om in te stappen?

Als we de populaire analist Kevin Svenson mogen geloven, dan kan bitcoin zijn top voor deze cyclus in januari 2025 halen. Dat zou betekenen dat we vanaf hier dus nog aan behoorlijke stijgingen gaan beginnen en dat de bull markt nog niet voorbij is. Kevin Svenson baseert zich voor deze voorspelling op de koersgeschiedenis van bitcoin.

Bitcoin nog niet op zijn top?

Veel mensen zullen zich op dit moment zorgen maken over het koersverloop van bitcoin, maar Kevin Svenson hoort daar niet bij. Hij ziet de huidige koersactie niet als zorgwekkend en plaatst deze in de context van de cycli van 2012, 2016 en 2020.

Volgens de analist bereikte Bitcoin in iedere cyclus ongeveer 40 tot 80 weken na de halving zijn top. Week 40 zou nu uitkomen in januari 2025 en dat komt overeen met de inauguratie van de nieuwe Amerikaanse president.

“Wat dat betreft heeft januari 2025 op twee manieren historische context. Het kan dus zijn dat we in januari de top krijgen voor Bitcoin”, aldus de analist.

Svenson is zelfs zo optimistisch, dat hij denkt dat bitcoin zijn verwachtingen nog kan overtreffen. Veel hangt echter af van timing en natuurlijk de macro-economische ontwikkelingen.

Macro-economische ontwikkelingen

We begonnen het jaar 2024 heel optimistisch, dankzij de Bitcoin ETFs in de Verenigde Staten, maar ook vanwege het feit dat de markt op 6 renteverlagingen van de Amerikaanse Federal Reserve rekende.

Helaas begon de inflatie te stijgen in Q1 2024 en daarmee nam het perspectief met betrekking tot de renteverlagingen af.

Op dit moment is het macro-economische klimaat niet dusdanig dat de Federal Reserve ruimte heeft om de rentes te verlagen, daarvoor moet de inflatie echt nog een stukje omlaag.

De laatste consumentenprijsindex (CPI) en producentenprijsindex (PPI) waren hoopgevend, maar nog niet voldoende om overtuigd te zijn van het dalen van de inflatie naar 2,0% in de Verenigde Staten. Wat dat betreft wordt volgende week cruciaal.

Volgende week donderdag staat er in Amerika weer een nieuwe CPI op de agenda. Als die ook lager uitvalt dan verwacht, dan komen er waarschijnlijk sneller dan verwacht renteverlagingen aan. Dat is wat bitcoin op dit moment nodig heeft.

Lees meer over:

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....