Bitcoin keldert verder omlaag en schiet onder $21.000

De koers van bitcoin is vannacht tot onder de $21.000 gedoken. Om precies te zijn lag de boden op Bitfinex op $20.874. Daarmee komt de prijs gevaarlijk dichtbij de all-time high die de markt tussen 2017 en 2020 noteerde.

Bitcoin daalt

Sinds de traditionele markten maandag de deuren openden, is de koers van bitcoin hard gedaald. Het betrof overigens de algehele financiële wereld: aandelen, goud en zelfs de dollarindex sloten gisteren allemaal in het rood af. Gezien bitcoin 24/7/365 verhandelbaar blijft, is er geen ontkomen aan: de daling is doorgezet.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Precies een week geleden betaalde je nog $31.400 voor één bitcoin. Momenteel is dat dus ongeveer $21.400. Daarmee leverde de koers in 7 dagen tijd maar liefst 33% in.

De laatste keer dat bitcoin zo goedkoop was als vandaag, was 16 december 2020, alweer bijna twee jaar geleden.

Door deze taferelen komen steeds meer hefboomposities in de problemen. Zo is duidelijk dat Celsius met alle macht probeert om extra wBTC (Wrapped Bitcoin) in smart contracts te zetten, om liquidaties en margin calls te voorkomen. De prijs waarom deze miljoenen-stash wordt geliquideerd ligt momenteel op $16.800.

Ook staat de bitcoinlening van MicroStrategy nu officieel onder water. Het is nog niet bekend of het bedrijf van Michael Saylor (al) extra onderpand heeft ingelegd.

Andere kijk de prijs

Alex Gladstein, CSO van de Human Right Foundation, zet het allemaal in een ander perspectief. Hij deelt dat iedereen die drie jaar geleden de (Amerikaanse) stimulus cheques in bitcoin had gestopt, nog steeds 245% in de plus zou staan.

Ter referentie: bitcoin staat nu 70% van de ATH vandaan.

Het is niet alleen malaise in de bitcoinwereld. Ook in de aandelenmarkt was het gisteren chaos. Analist Katie Greifield deelt dat letterlijk íeder aandeel in de S&P500-index op een gegeven moment in het rood stond.

De index zélf sloot gisteren bijna 4% in het rood af. Ook staat de koers op een belangrijk steunniveau in een falling wedge.

Bitcoin keldert verder omlaag en schiet onder $21.000

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsprijs