MicroStrategy hard geraakt door grote daling bitcoin

MicroStrategy staat door de daling van vandaag weer flink in het rood met zijn bitcoinaankopen. Dat heeft zo ook zijn weerslag op de aandelen van het techbedrijf.

MicroStrategy

Het Amerikaanse business-intelligence bedrijf kocht sinds 2020 meer dan 129.000 BTC op. Het bedrijf verzamelde dit tegen een gemiddelde prijs van ongeveer $30.700.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Momenteel staat de prijs van bitcoin rond de $23.000, nadat de koers het afgelopen etmaal meer dan 15% daalde. Dat betekent dus dat MicroStrategy op een virtueel verlies staat.

In totaal stopte het bedrijf iets minder dan $4 miljard in bitcoin. Momenteel is hun positie ongeveer $3 miljard waard. Dat komt neer op een unrealized loss van maar liefst $1 miljard.

Tijdens de correctie van een maand geleden vertelde CEO Michael Saylor dat de lening van $205 miljoen van Silvergate zal worden geliquideerd als de prijs naar $21.062 zakt. Ze zouden echter meer bitcoin kunnen inleggen als onderpand, om deze liquidatie te voorkomen.

De eerste aankoop van Saylor dateert van augustus 2020: $250 miljoen met een aankoopprijs van ongeveer $11.600. Maar ook heeft het bedrijf regelmatig de top gekocht. Ze doen naar eigen zeggen aan ‘dollar cost averaging’ op bedrijfsniveau.

MSTR-aandelen

Zogezegd heeft de daling van bitcoin ook een effect op de prijs van de aandelen van MicroStrategy. Deze daalde sinds de opening van de markt met 20%.

Momenteel kun je een MSTR-aandeel aanschaffen voor $152. Op het moment dat het bedrijf voor het eerst bitcoin begon te kopen, stonden de aandelen rond de $150.

Begin vorig jaar stond MSTR op een recordhoogte van $1.276. Sinds deze high is het aandeel met 85% gedaald in anderhalf jaar. Begin 2021 werd het aandeel gezien een verkapte bitcoin ETF. Via de MSTR-aandelen zochten investeerders exposure aan bitcoin.

MicroStrategy hard geraakt door grote daling bitcoin

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsMicroStrategy