Komen de 150.000 bitcoin van de Mt.Gox exchange nu écht vrij?

Komen de 150.000 bitcoin van de Mt.Gox exchange nu écht vrij?

In februari 2014 ging het destijds grote Mount Gox onderuit en werd alle handel op het platform stilgelegd, enkele uren later was ook de website volledig onbereikbaar. In totaal verloor het platform honderdduizenden bitcoin, waarvan er door de jaren heen een paar zijn teruggevonden.

Nu lijkt het erop dat de crediteuren van het beursplatform eindelijk hun bitcoin terugkrijgen. Voor velen waarschijnlijk een enorme zegen, want er zijn maar weinig mensen die vrijwillig hun bitcoin van 2014 tot nu hebben vastgehouden. De munten die nu bij de curator liggen hebben op dit moment een waarde van bijna dan 9 miljard dollar.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Crediteuren akkoord met distributieplan bitcoin Mount Gox

De Japanse curator van Mount Gox geeft aan dat de crediteuren akkoord zijn met een plan om de bitcoin die er nog zijn over hen te verdelen. Dit plan is ter bevestiging naar de Tokyo District Court gestuurd, die daar vervolgens hun stempel op hebben gezet.

De curator kon aan Bloomberg nog niet laten weten wanneer de distributie van de bitcoin zal plaatsvinden. Hoewel de uitbetaling in bitcoin gemeten een fractie is van hetgeen de crediteuren in 2014 zijn verloren, gaat het in dollartermen om een significant hoger bedrag dan wat er destijds verloren ging.

Zo zie je maar dat het belangrijker is om je vermogen in sats te meten dan in dollars. Zeker als het gaat om de lange termijn. Al zullen de crediteuren van Mount Gox al lang gelukkig zijn dat ze nog iets van hun bitcoin terugzien en is het maar de vraag of ze die bitcoin nog gehad hadden als ze niet verplicht hoefden te hodlen.

Potentie om markt in beweging te zetten

Op relatief korte termijn komen er dus meer dan 100.000 bitcoin vrij die jarenlang vast hebben gezeten in de beheerskluizen van de curatoren van Mount Gox. Het is goed mogelijk dat een deel van de crediteuren ervoor kiest om direct een gedeelte van hun bitcoin te verzilveren om daar bepaalde zaken van te kopen.

We moeten immers niet vergeten dat het voor sommigen van de crediteuren om een bedrag kan gaan dat hun leven op zijn kop zet. "Het is een datum die iedere marktdeelnemer in de gaten moet houden," aldus Avi Felman, een portfoliomanager bij BlockTower Capital.

"Het is mogelijk dat we rondom de datum van de distributie significante volatiliteit gaan zien en als bitcoin op dat moment al oververhit is kan het een lokale top markeren, zo ging Felman verder. We gaan het zien, het lijkt in ieder geval onwaarschijnlijk dat alle 100.000 bitcoin op de markt gedumpt worden.

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties