150.000 Bitcoin van Mt. Gox komt mogelijk vrij

Slachtoffers van de hack van Mt. Gox in 2014 (!) kunnen mogelijk eindelijk een deel van hun geld terug krijgen. Om dat voor elkaar te krijgen moet minstens 50% van de schuldeiser akkoord gaan met het voorstel dat is te lezen op de website van Mt.Gox. Morgen stopt de stemming.

Een schuldeiser die niets van zich laat horen telt mee voor de groep die niet akkoord gaat. Ben je zelf dus slachtoffer geworden van de teloorgang van Mt. Gox, laat dan vooral van je horen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Mt. Gox was de eerste echt grote Bitcoin beurs. Op het hoogtepunt vond zo’n 70% van alle handel in bitcoin (BTC) op het platform plaats. Hackers wisten in het begin van 2014 zo’n 740.000 bitcoin te stelen. Dat aantal BTC was toen zo’n $450 miljoen waard. Inmiddels is de dagprijs een veelvoud van dit grote bedrag.

Voorwaarden

Niet alle gestolen bitcoin zijn natuurlijk nog terug te krijgen. Het gaat om een totaal dat op kan lopen tot 150.000 bitcoin. De stemming gaat om de voorwaarden die nu op tafel liggen. Slachtoffers zijn niet verplicht om te stemmen en kunnen er ook voor kiezen om niet akkoord te gaan.

De hack is inmiddels meer dan 7 jaar geleden, dus veel schuldeisers zullen willen pakken wat ze pakken kunnen op dit moment.

Mt. Gox is het eerste grote voorbeeld van een bitcoinbeurs dat klantenfondsen verliest. Veel grote beurzen hebben tegenwoordig verzekeringen om bij mogelijke hacks de klanten te kunnen compenseren. Maar bij bitcoin geldt: weg = weg.

Als de dieven eenmaal hun BTC hebben verstuurd is het moeilijk om het geld nog terug te krijgen. Transacties terugdraaien is niet mogelijk.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsMt.Gox

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...