‘Koop Bitcoin’-zoekopdrachten op Google stijgen met 826% in het Verenigd Koninkrijk

1516 totale weergaven

Google-zoekopdrachten met betrekking tot het kopen van bitcoin zijn wereldwijd gestegen na een aanzienlijke stijging van de prijs van BTC.

Google-zoekopdrachten voor “koop Bitcoin” zijn wereldwijd gestegen te midden van een grote rally, waarbij de zoekopdrachten in het Verenigd Koninkrijk in de afgelopen week met meer dan 800% zijn gestegen, met 826% om precies te zijn. Dat blijkt uit onderzoek van Cryptogambling.tv.

“Een opmerkelijke stijging in de zoekopdrachten naar ‘koop Bitcoin’ in het Verenigd Koninkrijk, in combinatie met de opleving van bitcoin, onderstreept het groeiende belang en het potentiële effect van de betrokkenheid van traditionele financiële instellingen in de wereld van digitale activa”, aldus een woordvoerder van Cryptogambling.tv tegen Cointelegraph.

Hoewel gebruikers in het Verenigd Koninkrijk voorop lopen, is er ook een opmerkelijke toename in zoekopdrachten met betrekking tot het kopen van bitcoin van webgebruikers over de hele wereld.

'Koop Bitcoin'-zoekopdrachten op Google stijgen met 826% in het Verenigd Koninkrijk
zoekterm “bitcoin kopen” op Google, bronnen: Google Trends / Cointelegraph

Volgens gegevens van Google Trends zijn de zoekopdrachten van gebruikers in de Verenigde Staten naar “moet ik nu Bitcoin kopen?” met meer dan 250% gestegen, terwijl meer niche-zoekopdrachten, waaronder “kan ik Bitcoin kopen bij Fidelity?”, in de afgelopen week met meer dan 3.100% zijn gestegen.

Als we uitzoomen, heeft de zoekterm “Is dit een goed moment om Bitcoin te kopen?” wereldwijd een stijging van 110% gezien in de afgelopen week. In vergelijking daarmee groeide “BlackRock Bitcoin ETF” met 250%, wat wijst op een breder enthousiasme voor informatie met betrekking tot het spot Bitcoin exchange-traded fund (ETF) van BlackRock, dat momenteel in afwachting is van goedkeuring.

De plotselinge toename in interesse komt midden van een drastische stijging van de prijs van Bitcoin in de afgelopen twee weken, waarbij Bitcoin op 24 oktober kortstondig een waarde van $35.000 heeft overschreden, voor het eerst sinds mei 2022.

De opwinding lijkt nauw verbonden te zijn met de goedkeuring van een spot Bitcoin ETF, waarvan velen geloven dat deze een nieuwe golf van aankopen door instellingen zal ontketenen.

Senior ETF-analisten Eric Balchunas en James Seyffart hebben de kans op goedkeuring op 90% gezet tegen 10 januari volgend jaar.

Ten tijde van de publicatie is de prijs van Bitcoin in de afgelopen twee weken met meer dan 27% gestegen volgens prijsgegevens van TradingView.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...