Kraken doneert $10 miljoen in bitcoin aan Oekraïense klanten

Cryptobeurs Kraken wil meer dan $10 miljoen doneren aan slachtoffers van de inval in Oekraïne.

Kraken-klanten die vóór 9 maart 2022 een account in Oekraïne hebben aangemaakt komen in aanmerking voor $ 1.000 in bitcoin. Kraken stelt dit geld direct beschikbaar. Ook handelskosten tot $1.000 worden kwijtgescholden. die onmiddellijk van onze beurs kan worden opgenomen. Valutawisselkosten tot $ 1.000 worden op dit moment ook kwijtgescholden.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De actie loopt vanaf 10 maart tot en met 1 juli.

Steun

Kraken volgt het voorbeeld van veel andere (internationale) organisaties. “We hopen in een tijd van nood cruciale financiële diensten te kunnen blijven bieden aan zowel onze klanten in Oekraïne als in Rusland, aldus Jesse Powell, CEO van Kraken. “Cryptocurrency blijft een belangrijk humanitair instrument, vooral in een tijd waarin velen over de hele wereld niet langer kunnen vertrouwen op traditionele banken en bewaarders.”

Kortom: het bedrijf hoopt hier te laten zien dat zij ook nuttig kunnen zijn in noodsituaties. Wanneer je afgesloten bent van je bankrekening, maar wel toegang hebt tot een cryptobeurs kun je toch actief zijn in de online economie.

Donaties

Kraken gaat ook een bedrag doneren dat gelijk is aan de totale handelsvergoedingen die in de eerste helft van 2022 door in Rusland gevestigde klanten zijn betaald. Verder kan aanvullende hulp worden aangekondigd naarmate de crisis zich verder ontwikkelt.

Dit is voor Kraken een uniek moment. Nooit eerder kwam de Amerikaanse beurs op deze manier in actie. De beurs benadrukt nog een keer dat zij ook Russen willen blijven bedienen.

De aankondiging komt niet zonder opmerking over internationale sancties: “Kraken blijft actief in het reageren op verzoeken van overheidsinstanties in getroffen regio’s, en ons nalevingsteam van 600 personen houdt de situatie continu in de gaten om ervoor te zorgen dat we ons houden aan de relevante sanctievereisten.”

Het hele plan is te lezen in een blogpost van Kraken.

Lees meer over:
KrakenoekraineRusland

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)