Kraken verdedigt zich tegen beschuldigingen SEC, streeft naar juryproces

560 totale weergaven

Kraken verdedigt zich tegen de claims van de SEC, waarbij ze streven naar een juryproces, wat een belangrijk precedent kan tekenen voor de toekomst van de cryptoregulatie in de Verenigde Staten

Kraken, één van de grootste crypto-exchanges van de Verenigde Staten, is door de Amerikaanse SEC beschuldigd van het overtreden van de federale effectenwet, waar een rechtszaak uit gaat komen. Nu is Kraken aan het streven naar een juryproces om zich tegen de claims te verdedigen

Juridische stappen tegen Kraken

Kraken wordt net als Coinbase en Binance geconfronteerd met beschuldigingen van het overtreden van de federale effectenwetten. Deze overtreding is volgens de SEC het resultaat van het zich niet registreren als exchange, broker of clearinghouse. De exchange vroeg een rechtbank in California om haar zaak te verdedigen en vorige maand oordeelde een rechter dat de rechtszaak wel voor de rechter gaat komen.

Vorig jaar in november had de SEC Kraken aangeklaagd in het noordelijke district van California en de rechtbank gevraagd de vermeende schendingen van de effectenwet van Kraken stop te zetten. De toezichthouder eiste ook dat Kraken haar ‘onrechtmatig verkregen winsten’ zou teruggeven en extra boetes zou betalen.

Daarbij vermeldde de SEC dat 11 tokens, waaronder ADA, ALGO, SOL en MATIC, als niet-geregistreerde effecten die op het platform van Kraken werden aangeboden.

Verdedigingen van Kraken

In een rechtszaak ontkende Kraken elk wangedrag en voerden ze 18 verdedigingen aan tegen de claims van de SEC. De exchange voerde aan dat de Securities Act en de Exchange Act geen betrekking hebben op digitale activa en dat Kraken daarom niet verplicht was zich bij de SEC te registreren.

Kraken benadrukte dat het onder de huidige wetgeving geen brokers, geen exchange en geen clearingbureau is. Daarbij legde Kraken uit dat de digitale activa die op haar platform worden vermeld niet in aanmerking komen als beleggingscontracten, omdat ze de typische kenmerken van traditionele financiële instrumenten, zoals aandelen of obligaties, missen.

Het bedrijf voerde aan dat de SEC niet de juiste jurisdictie heeft om haar activiteiten te reguleren en beweerde dat de diensten die ze aanbieden, zoals margehandel en over-the-counter trading, het platform niet in een effectenexchange veranderen.

First Amendement

Kraken beschuldigde de SEC ook van het schenden van haar rechten op de First Amendement. Het bedrijf suggereerde dat de actie van de SEC was ondernomen zonder behoorlijk proces of eerlijke kennisgeving. Volgens Kraken werd het ten onrechte aangevallen vanwege het uitoefenen van haar wettelijke rechten, waaronder het leveren van diensten, zoals instant-buy functies en andere tools voor klanten.

Belangrijk voorbeeld voor de toekomst van regelgeving in de Verenigde Staten

Deze rechtszaak tussen de Amerikaanse SEC en Kraken gaat een belangrijk voorbeeld vormen voor de toekomst van de regelgeving in de Verenigde Staten. Zo gaat het een belangrijke invloed hebben op de komende zaken met Coinbase en Binance.

Argumenten die door beide partijen in deze zaak worden gebruikt en overwogen worden door de rechter, kunnen in volgende rechtszaken terugkomen. Dit is een belangrijk onderdeel van de strijd tussen het harde beleid van de SEC en de crypto-industrie in de Verenigde Staten.

Lees meer over:
KrakenSEC

Door: Marijn van Leeuwen

Marijn van Leeuwen is een fanatieke tekstschrijver met een sterke focus op de cryptowereld. Hij brengt jarenlange ervaring in het schrijven over cryptocurrency naar bitcoinmagazine.nl. Zijn diepgaande kennis van SEO en marketing, gecombineerd met zijn passie voor crypto, maakt hem de perfecte aanwin...