Krijgt bitcoin deze week last van het nieuwe rentebesluit van de Federal Reserve?

Bitcoin had over de loop van het weekend te maken met een behoorlijke neerwaartse druk, die de koers tot nu toe onder de 30.000 dollar heeft weten te houden. Wat dat betreft begint het erop te lijken dat de bulls nu echt het momentum verliezen. Komende week kan weleens cruciaal worden voor bitcoin, omdat we onder andere een nieuw rentebesluit van de Federal Reserve krijgen.

Nieuw rentebesluit

De Amerikaanse centrale bank komt op woensdag weer bij elkaar om een nieuw besluit te nemen over de rente. Voor nu is de verwachting dat zij wederom voor een renteverhoging van 0,25 procent kiezen.

Daarmee zou de rentepauze, die afgelopen maand op 14 juni werd ingelast, alweer voorbij zijn.

Nu is het rentebesluit zelf niet zo spannend, omdat de markt op dit moment met 99 procent zekerheid een nieuwe verhoging verwacht.

Veel interessanter is de persconferentie van Fed-voorzitter Jerome Powell, die om 20.30u begint en via onder andere YouTube live te volgen is. Daarin zal Powell meer informatie delen over hoe de Federal Reserve op dit moment naar de Amerikaanse economie kijkt.

Nog meer data

Het rentebesluit van de Federal Reserve is niet het enige macro-economische vuurwerk dat voor deze week op het programma staat. Verder krijgen we ook nog een rentebesluit van de Europese Centrale Bank (donderdag) en krijgen we het bruto binnenlands product (BBP) voor de Verenigde Staten van het tweede kwartaal van 2023 binnen.

Als laatste komt op vrijdag nog de PCE Inflation van de Verenigde Staten binnen, wat voor de Federal Reserve een hele belangrijke inflatiemeter is.

Daarnaast zijn er een hoop S&P 500 bedrijven aan de beurt om hun kwartaalcijfers te presenteren. Wat dat betreft is er deze week weer een hoop te doen en staan er een hoop events op de kalender die de bitcoin koers omhoog of omlaag kunnen sturen.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....