Kunnen Bitcoin (BTC) miners in China opgelucht ademhalen? Geen verbod

Kunnen Bitcoin (BTC) miners in China opgelucht ademhalen? Geen verbod

China is het land waar veel bitcoin miners hun hardware neer zetten. In het land zijn plekken te vinden met goedkope stroom en de juiste omstandigheden om de miners optimaal te laten renderen.

De Nationale Commissie voor Ontwikkeling en Hervorming kwam zes maanden geleden met een plan: de bitcoin mining industrie moest langzaam het land uit worden gedrukt. Nu lijkt het overheidsorgaan terug te krabbelen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Uitfaseren

China is van plan verschillende industrieën langzaam uit te faseren. Tot voor kort moesten de bitcoin ondernemers nog vrezen voor de nieuwe regels, maar nu lijkt er op dat gebied geen vuiltje aan de lucht.

De Nationale Commissie voor Ontwikkeling en Hervorming komt met een uitgebreid plan om de industrie in het land geleidelijke te herstructureren. Lokale regelgevers wordt aangeraden zich te houden aan de richtlijnen.

Deze commissie stopt industrieën in drie hokjes: aan te moedigen, beperken en stoppen. Het delven van cryptomunten behoorde tot voor kort tot de laatste categorie. Sommige ondernemers kozen eieren voor hun geld en verplaatsten hun business al vroegtijdig naar andere plekken.

De eerdere plannen betekenden overigens niet dat het land ineens alle miners op zou pakken en per direct sluiten. Maar het zorgde wel degelijk voor onzekerheid. Die lijkt nu, voorlopig, even weg.

Bitcoin

De hashrate van bitcoin komt voor een groot deel uit China. En daar wordt groot geld mee verdiend. De exacte reden voor de koerswijziging is niet bekend, maar er zal op lokaal niveau flink zijn tegengesputterd. Voor zover dat kan in het land...

De mining industrie in China lijkt here to stay. Is dat goed of slecht nieuws? Praat mee in ons Telegramkanaal.

Bron: Coindesk

Lees meer over:
Bitcoin China

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties