Lancering van 2 Australische bitcoinfondsen uitgesteld

Lancering van 2 Australische bitcoinfondsen uitgesteld

De lancering van de eerste twee Australische bitcoin ETFs die voor vandaag op het programma stond is afgebroken als gevolg van bepaalde "checks" die nog uitgevoerd moeten worden.

Het beursplatform waarop de spot bitcoin ETF van Cosmos Asset Management zou debuteren communiceerde op dinsdag dat de "standaard checks voor het starten van de handel nog niet allemaal gedaan zijn" en dat ze de komende dagen met een nieuwe update komen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Oorzaak uitstel lancering niet duidelijk

Het is niet helemaal duidelijk waarom de spot bitcoin ETFs waarschijnlijk later op de markt verschijnen. Volgens de Australian Financial Review heeft het te maken met een dienstverlener in de pijplijn, met de macht om de lancering uit te stellen, die nog niet helemaal klaar is om de handel te ondersteunen.

De onderliggende asset voor de Cosmos ETF is een directe investering in de Canadese Purpose Bitcoin ETF, de eerste Noord-Amerikaanse spot bitcoin ETF. Hiermee kopen ze dus niet direct, maar indirect bitcoin op uit de markt.

De Purpose Bitcoin ETF heeft momenteel meer dan 31.000 bitcoin in bezit en is goed voor een marktwaarde van ongeveer 1,5 miljard dollar. De kans is groot dat daar met de lancering van de Cosmos ETF uit Australië een flinke hoeveelheid kapitaal bij gaat komen.

Niets om ons zorgen over te maken

Het uitstellen van de lancering van de spot bitcoin ETFs in Australië is volgens meerdere experts geen reden tot zorgen. Tody Chapple, het hoofd van de Australische vermogensbeheerder Zerocap, laat tegenover Cointelegraph weten dat het "geen big deal" is.

"Je zou denken dat een ETF die investeert in een andere ETF eenvoudig te regelen is, maar de broker wil in ieder geval alles klaar hebben voordat ze op de knop drukken", aldus Chapple in gesprek met Cointelegraph.

Cici Lu, de managing partner van Apollo Capital, geeft aan dat het slechts om een kleine "bump in the road" op de waarschijnlijke lange weg van het fonds is "Het is geen ideale start, maar op de lange termijn zullen we het zien als een onbelangrijke opstopping", aldus Lu over het annuleren van de lancering van de spot bitcoin ETFs.

Lees meer over:
Bitcoin Bitcoin ETF asset

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties