Ledger ontslaat 12% van personeel vanwege macro-economische tegenwind

933 totale weergaven

De macro-economische tegenwind is niet alleen voelbaar voor de bitcoin koers, die moeite heeft om boven de 28.500 dollar uit te komen, maar helaas ook voor veel bedrijven binnen de industrie. Zo moet het grote Ledger, bekend van de hardware wallets, plotseling 12 procent van zijn personeel ontslaan.

Op het moment van die publicatie had Ledger ongeveer 734 mensen in dienst, waardoor er mogelijk 88 mensen zonder baan zitten nu.

Macro-economische tegenwinden

“Macro-economische tegenwinden beperken onze capaciteit om omzet te genereren en in reactie op de huidige marktomstandigheden en de realiteit voor onze onderneming, moeten we bepaalde rollen binnen het bedrijf schrappen”, aldus CEO Pascal Gauthier.

“Jammer genoeg moeten we hierdoor de moeilijk beslissing nemen om 12 procent van de mensen te ontslaan bij Ledger”, aldus Gauthier.

Die aankondiging komt grofweg zeven maanden nadat Ledger meer dan 109 miljoen dollar ophaalde in een investeringsronde, wat de waardering van het bedrijf op 1,4 miljard dollar bracht.

Wat dat betreft is het vreemd dat Ledger nu al mensen de laan uit moet sturen, maar aan de andere kant is het beter om dat te doen VOORDAT je grote problemen hebt als bedrijf. Ageren in plaats van reageren, dat is de strategie die Ledger lijkt te kiezen.

Niet de enige

Overigens is Ledger niet de enige partij die een deel van zijn personeel moest ontslaan. In september van dit jaar verliet bijvoorbeeld Binance.US president en CEO Brian Schroder het bedrijf, terwijl ook nog eens 100 andere mensen hun banen verloren.

Nansen, Coinbase, Huobi en Crypto.com hebben in 2023 ook allemaal mensen moeten ontslaan. Wat dat betreft is het geen heel feestelijk jaar geworden voor bitcoin, behalve dat de koers een redelijk mooie plus mag opschrijven.

Al heeft dat natuurijk ook van doen met de gigantische daling die we doormaakten als gevolg van de implosie van FTX in november 2022. Dat drukte de bitcoin koers uiteindelijk tot 15.500 dollar.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....