Ledn, bedrijf waar je rente kunt krijgen op Bitcoin, haalt $70 miljoen op

Bitcoinbank Ledn heeft $70 miljoen opgehaald in een investeringsronde. Daardoor wordt het bedrijf nu gewaardeerd op $540 miljoen. Daarnaast heeft het een opmerkelijk nieuw product gelanceerd: een bitcoinhypotheek.

Bitcoindiensten

Bij Ledn kun je gebruik maken van allerlei financiële diensten rondom jouw Bitcoin. Denk aan een rente op de bitcoin die je uit handen geeft, of het aangaan van een lening met jouw bitcoin als onderpand. Ze passen daarmee in het rijtje BlockFi, Celsius of bijvoorbeeld Nexo.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De investeringsronde is geleid door 10T Holdings van Dan Tapiero. Als onderdeel van de deal treedt Tapiero ook toe tot de directie van Ledn.

Nieuwe investeerders zijn Golden Tree Asset Management, Raptor Group en FJ Labs. Eerdere investeerders zoals Coinbase Ventures, Alan Howard, ParaFi Capital en Susquehanna Private Equity Investments, namen ook deel aan de ronde.

Wat is Ledn?

Ledn werkt eigenlijk heel simpel (ondanks de beroerd werkende mobiele apps). Je maakt een account aan, doorloopt KYC-stappen en je komt in een soort bank-omgeving terecht.

Je kunt er bitcoin of USDC stallen tegen respectievelijke rentetarieven van 6,2% en 9,5% per jaar. Ook kun je er leningen openen tegenover deze rentes (exclusief fees).

Maar bedenk wel: je hebt te maken met een derde partij. Het zijn dus in wezen niet maar jouw bloedeigen bitcoin.

Het bedrijf is dit jaar aanzienlijk gegroeid, zowel wat betreft het verstrekken van leningen als ook qua activa die ze in beheer hebben. Ze doen als een van de weinige ‘lenders’ aan Proof of Reserve.

“Sinds de oprichting heeft Ledn meer dan $450 miljoen aan krediet verstrekt, waarvan 90% in 2021.”

Ze hebben meer dan $1,7 miljard aan activa in beheer, wat een stijging is van 4.000% ten opzichte van een jaar geleden. Ook hebben ze 100.000 geregistreerde klanten uit 127 landen.

Hypotheek

Vandaag lanceert Ledn ook een nieuw product waarbij met bitcoin kan inleggen als onderpand voor het verkrijgen van een hypotheek. Gebruikers kunnen dan een huis kopen zonder hun bitcoin te hoeven verkopen.

“De meeste mensen die veel vermogen in bitcoin hebben, kunnen hun vermogen nog steeds niet gebruiken om in aanmerking te komen voor een hypotheek bij een bank. Daarom lanceren we dit product om ze toegang te geven tot belangrijke financiële producten voor diegenen die ervoor kiezen om buiten de mainstream van legacy-banken te investeren.”

De bitcoinhypotheken zijn momenteel nog in testfase en worden naar verwachting begin 2022 beschikbaar in de VS en Canada. Ze hopen naar eigen zeggen meer dan $100 miljoen aan bitcoin-backed hypotheken te kunnen uitdelen tegen het einde van het eerste kwartaal van 2022.

Met het opgehaalde geld willen ze het personeelsbestand verdubbelen, wat in het afgelopen jaar ook al groeide van 8 tot 65 werknemers. Overigens: Ledn lijkt op een bank, maar het is nog niet als dergelijk gereguleerd. Ze hebben wel een aanvraag ingediend bij de toezichthouder in Canada, de Ontario Securities Commission.

Wel voldoen ze momenteel aan de AML/KYC-regels in Canada en de VS.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!