Bitcoin Focus: uitlenen in plaats van verkopen

In Bitcoin Focus houden we je wekelijks op de hoogte van de belangrijkste gebeurtenissen in de wereld van bitcoin. In de vorm van een nieuwsbrief bieden we je inzicht in de ontwikkelingen rondom de financiële revolutie.

Vandaag een deel uit Bitcoin Focus over je bitcoin gebruiken als onderpand.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Waarde van bitcoin gebruiken zonder te verkopen: lenen

Als je een hypotheek neemt, dan is het huis onderpand voor de lening. Wat nou als je bitcoin hebt (naast, of in plaats van een huis)?

Voor Amerikaanse klanten van Coinbase is het vanaf deze week mogelijk om te lenen met bitcoin als onderpand.

Je kunt je hier nu inschrijven voor de Bitcoin Focus-nieuwsbrief!

Wat betekent dat?

  • Stel, je hebt geld nodig, bijvoorbeeld om van te leven.
  • Je hebt geen zin om bitcoin te verkopen (je denkt namelijk dat dat in waarde gaat stijgen)
  • Je kan dan via zo’n partij je bitcoin in bewaring geven als onderpand, en je krijgt dollars ervoor terug. Deze dollars kan je nu gebruiken, je kan ze via Paypal opnemen.
  • Elke maand betaal je terug, tegen (in het geval van Coinbase) 8% jaarlijkse rente.
  • Als je onderliggende bitcoin meer dan 8% in waarde stijgt in een jaar, heb je ‘gratis’ geleend, en heb je je bitcoin niet hoeven verkopen.
  • Aan het einde is al je ingelegde BTC weer terug (als het bedrijf waar je het in bewaring gaf niet in de problemen komt)

Dat laatste punt is het “enge” deel van lenen op deze manier. Je moet hopen dat het bedrijf blijft bestaan, en dat de bitcoin die je er als onderpand neerzet, veilig worden bewaard. Denk goed na over deze risico’s, als je dit overweegt.
Zoals ik in het begin van de nieuwsbrief zei: ik hou niet zo van leningen. Ik ga dit zelf niet zo snel doen.

Wil je meer verhalen zoals deze? Schrijf je via deze link in voor Bitcoin Focus, onze wekelijkse bitcoin only nieuwsbrief!

Lees meer over:
Bitcoin FocusBitcoin nieuws