Ledn werkt samen met Sygnum voor $50M Bitcoin-gedekte lening om retailkrediet te stimuleren

623 totale weergaven

Ledn, een toonaangevend digitaal leenplatform, heeft een door Bitcoin gedekte gesyndiceerde lening van $50 miljoen afgesloten bij Sygnum, een Zwitserse bankgroep voor digitale activa die ongeveer $4,5 miljard aan klantenactiva beheert. 

Ledn krijgt baanbrekende Bitcoin-lening

De op 20 augustus aangekondigde lening van $50 miljoen is de eerste in zijn soort in de sector, waarbij Bitcoin wordt gebruikt als onderpand voor een gesyndiceerde lening van een volledig gereguleerde bank.

Deze baanbrekende transactie is gericht op het opbouwen van vertrouwen onder traditionele financiële deelnemers in leningen met Bitcoin als onderpand, waardoor mogelijk aanzienlijke liquiditeit wordt ontsloten voor de cryptosector en de bredere markt van gesyndiceerde leningen ter waarde van $ 1,38 biljoen.

Hoe de $50M lening Ledn’s Retail Lending zal uitbreiden

Ledn is van plan om de lening van $50 miljoen te gebruiken om haar retail lending activiteiten verder uit te breiden en klanten verbeterde mogelijkheden te bieden om toegang te krijgen tot kapitaal met hun Bitcoin bezit als onderpand.

Het onderpand voor de lening zal in gekwalificeerde bewaring worden gegeven, waardoor de hoogste beveiligingsniveaus en naleving van de wettelijke normen worden gegarandeerd.

Adam Reeds, CEO en medeoprichter van Ledn, benadrukte het belang van deze deal door op te merken: “We zijn er trots op samen te werken met Sygnum, een volledig gereguleerde Zwitserse bank, om een nieuwe standaard te zetten voor transparantie, kwaliteit van de tegenpartij, robuuste risicobeheerpraktijken en institutionele leennormen.”

Rol van Sygnum bij het syndiceren van de lening

De betrokkenheid van Sygnum bij deze transactie onderstreept zijn rol als belangrijke speler in de digital asset banking-ruimte. Door het syndiceren van de lening onder haar institutionele klanten ondersteunt Sygnum niet alleen de groei van Ledn, maar helpt het ook een nieuwe markt te creëren voor institutionele kredietverstrekkers en kredietnemers binnen het zich ontwikkelende crypto-ecosysteem.

Implicaties voor door Bitcoin gedekte financiële diensten

Deze Bitcoin-lening van $ 50 miljoen vertegenwoordigt een belangrijke verschuiving naar gereguleerde, institutionele financiële diensten binnen de digitale activa-industrie.

Omdat Bitcoin en andere digitale activa steeds meer erkenning krijgen als legitieme vormen van onderpand, kunnen dergelijke transacties de weg vrijmaken voor een bredere acceptatie van crypto-backed lending in de traditionele financiële markten.

Dit partnerschap tussen Ledn en Sygnum zet een nieuwe standaard voor transparantie, veiligheid en naleving van de regelgeving in de digitale activaruimte en markeert een cruciaal moment in de voortdurende rijping van de Bitcoin-industrie.

Nederlandse exchange met web3 wallet

OKX - trade meer dan 150 crypto’s

  • Nieuwe app en Web3 wallet in Nederland
  • Handel met andere traders
  • Verdien rente met crypto leningen
Let op: cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Doe je eigen onderzoek.

 

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....