Leegstroom Bitcoin (BTC) van beurzen: daling van 20% in één jaar

Leegstroom Bitcoin (BTC) van beurzen: daling van 20% in één jaar

Het aantal Bitcoin (BTC) op beurzen ligt 20% lager dan 12 maanden het geval was. Dat blijkt uit on-chain data van Glassnode, een firma die de blockchain van Bitcoin afstruint naar kwantificeerbare marktdata.

Bitcoin uitstroom bij beurzen

Een van de verklaringen voor de daling is accumulatie door beleggers die Bitcoin als lange termijn investering zien. Ook vanwege veiligheids- en privacyoverwegingen kiezen Bitcoiners ervoor om hun BTC in eigen beheer te bewaren.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Op maart 2020 was er ruim 3 miljoen Bitcoin gestald op exchanges, terwijl dit in één jaar later is gedaald naar iets meer dan 2,4 miljoen Bitcoin. Het gaat om een absoluut verschil van 600.000 BTC.

Maar inmiddels vertegenwoordigt deze voorraad veel meer waarde in dollar - en eurotermen. Op 8 maart 2020 was de prijs van Bitcoin volgens de prijsindex van Coindesk $8.050. Op moment van schrijven ligt de prijs per BTC op ~$51.000, ruim zes keer zo hoog.

Ook nieuwe munten staan 'vast'

Een ander signaal dat spaarders van Bitcoin aan het accumuleren zijn, blijkt uit de 'Hodlwaves'-metric van Glassnode. De munten die in 2021 zijn grotendeels niet verplaatst dan wel verkocht, ondanks de tussentijdse dalingen in februari.

Dus ook instappers en bestaande bezitters die bijkochten hielden hun munten grotendeels vast.

Uit eerdere data bleek al dat 57% van de huidige Bitcoin voorraad (~18,6 miljoen Bitcoin) al ruim één jaar niet is verplaatst. Ruim een derde is zelfs al ruim vijf jaar niet meer verstuurd vanaf hetzelfde adres.

Bitcoin bij een beurs

Het zelf opslaan van je Bitcoin is een belangrijk onderdeel van de filosofie rondom de munt. De meest voor de hand liggende optie is een derde partij je BTC laten beheren, maar Bitcoin is juist bedacht om tussenpersonen uit het proces te halen.

Zodra je zelf de sleutels in handen hebt ben je zelf baas over je eigen geld en niet (of minder) afhankelijk van een andere partij. Deze ideologie speelt ook een rol in het verplaatsen van Bitcoin van beurzen naar cold storage.

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
Bitcoin BTC beurzen exchanges opslag

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties