Let op: door phishing-aanval op Ordswap kun je jouw bitcoin Ordinals zomaar kwijtraken

De marktplaats Ordinals genaamd Ordswap heeft met tegenslag te maken. De website verloor de controle over zijn officiële domein, waardoor ze hun activiteiten tijdelijk moesten stopzetten.

Phishing aanval

Op 9 oktober bracht het Ordswap-team gebruikers op de hoogte en erkende dat ze de controle over hun officiële domein waren kwijtgeraakt. Het team deelde het nieuws op X (voorheen Twitter) Gebruikers werden in een statement gewaarschuwd:

"Maak geen verbinding met het Ordswap-domein. We hebben momenteel geen controle over het domein."

De marktplaats heeft nog geen uitgebreid rapport gedeeld over dit incident waarin de oorzaak en de omvang van de hack worden vermeld. Er gaan wel speculaties rond en men kijkt naar webhostingbedrijf Netlify.

Gebruikers van de discord-server van de marktplaats klaagden over een autorisatieknop op de Ordswap-website. Die was door hackers geplaatst om een zogenoemde phishing-aanval uit te voeren.

Als gebruikers op de knop klikten werd een zogenoemde "wallet drainer" geactiveerd. Het is een tool waarmee crypto-hackers slachtoffers ertoe verleiden om "kwaadaardige transactie" te ondertekenen.

In een update heeft Ordswap al wel een oplossing gemaakt waarmee het gebruikers helpt om hun bitcoin NFT's over te hevelen naar nieuwe private keys en nieuwe software, zoals UniSat. Met de tool kunnen klanten hun Ordinals overdragen naar andere inscriptie-wallets. Ook proberen ze de controle over het domein terug te krijgen.

De hack doet terugdenken aan een aanval van 20 september 2023 op marketmaker Balancer. Dit ethereumproject werd slachtoffer van een soortgelijke aanval, waardoor er ongeveer $240.000 werd buitgemaakt.

Balancer legde uit dat de aanvallers een social engineering-aanval hadden uitgevoerd op zijn DNS-serviceprovider EuroDNS.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwshack

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...