Deze beurs biedt Bitcoin derivaten met 200x leverage

Voor de echte waaghalzen zijn er steeds meer financiële producten rondom bitcoin om mee te spelen. De Delta Exchange biedt een opmerkelijke optie: een bitcoin derivaat tot maar liefst 200x leverage.

Let op: met bitcoin derivaten handel je in principe met geleend geld. Dit brengt een verhoogd risico met zich mee.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Turbo opties

Derivatenbeurs Delta Exchange lanceert ’turbo opties’ voor bitcoin. De turbo opties bieden een hefboomconstructie tot wel 200x. Er komt hier een extra optie bij: je kunt je opties verkopen als een bepaald prijspunt wordt gebroken.

Pankaj Balani, de CEO van Delta Exchange, ziet een gat in de markt: ”In traditionele markten zijn turbo opties erg succesvol.” Dat komt volgens Balani mede door het feit dat je met een relatief klein bedrag groots kunt profiteren.

Die mogelijke winsten brengen echter ook gevaren met zich mee. Je bent bij flinke koersbewegingen de verkeerde kant op namelijk snel je geld kwijt. Met de optie voor een stop/loss kun je de risico’s iets verminderen.

Meer interesse

Dit soort financiële producten zijn wel onderdeel van het bitcoin ecosysteem, maar deze markten hebben weinig te maken met het netwerk van bitcoin. Je speculeert namelijk op de prijs middels deze derivaten, maar je koopt geen echte bitcoin. Wel worden deze opties in eerste instantie uitbetaald in bitcoin.

Balani: ”Deze exotische nieuwe opties voor de industrie kunnen helpen om interesse en deelname te genereren voor de handel in bitcoin opties.”

BitMEX

Dit soort financiële producten worden vaak met argwaan bekenen door financiële regelvers en waakhonden. Een van de grootste bitcoin derivatenbeurzen genaamd BitMEX werd eerder deze maand aangeklaagd door onder andere het Amerikaanse ministerie van Justitie.

De beurs voldoet niet aan de regels van de VS, het platform verzamelt onder andere onvoldoende informatie over hun klanten. Als reactie op dit nieuws haalden handelaren massaal hun geld bij het platform weg: $420 miljoen aan Bitcoin weg bij BitMEX.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...