‘Facebook verliest PayPal als partner voor Libra blockchain’

Betalingsprovider PayPal lijkt zich terug te trekken uit het Libra project van Facebook. Het was een van de 28 leden die aan de aftrap van het project stonden.

Paypal en Libra

Volgens de Financial Times was er niemand van PayPal aanwezig bij een vergadering in Washington. De meeting was vrij essentieel, er werd besproken hoe er met de toenemende oppositie vanuit de regelgevers omgegaan gaat worden.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

PayPal was als enige van de hele groep niet aanwezig. Dit is door ‘een persoon die dicht bij het evenement stond’ naar de Financial Times doorgespeeld.

De betaalgigant zou bezorgd zijn dat Facebook niet genoeg doet om de toenemende twijfels weg te nemen. Op het gebied van witwassen van geld zou er te weinig actie zijn ondernomen.

“Betalingsbedrijven willen niet dat de toezichthouders op deze manier in hun zaken binnendringen”

De persoon voegde eraan toe dat PayPal op een later tijdstip weer lid kan worden van het project.

Het zou opmerkelijk zijn wanneer PayPal de keuze maakt om Libra definitief achter zich te laten. Libra wordt namelijk geleid door David Marcus, voormalig directeur van PayPal. Een groot gedeelte van het team bestaat ook uit voormalig medewerkers van PayPal.

Kortom: de lijntjes zijn kort tussen Libra en de afwezigen.

Eerder maakten Visa, Mastercard en Stripe ook al duidelijk dat ze twijfelen om zich officieel aan het project te binden. Leidinggevenden bij deze bedrijven hebben moeite met de manier waarop Facebook met data en privacykwesties omgaat.

Facebook en de roadmap

Woensdag maakte de Libra Association een tijdlijn bekend over de geplande ontwikkelingen.

Het is het streven om met steeds meer partners een steeds ‘decentraler’ netwerk te creëren. Om dit te bereiken ontwikkelt het Libra-team een pre-mainnet en een testnet.

Over exacte deadlines wilde Mark Zuckerberg vorige week in een interview nog niet verder uitwijken. Eerder is door de Libra Association wel gesproken over eind 2020.

'Facebook verliest PayPal als partner voor Libra blockchain'

Bron: The Block Crypto

Lees meer over:
FacebooklibraPayPal