Lightningbedrijf IBEX helpt 85 bedrijven in Miami om bitcoin te accepteren

Lightningbedrijf IBEX heeft 85 bedrijven geholpen om bitcoin te accepteren. Het gebeurde allemaal naar aanleiding van de Bitcoin 2022-conferentie in Miami eerder dit jaar.

Adoptie lightning

IBEX Mercado kreeg naamsbekendheid door vanuit het niets ineens overal aanwezig te zijn tijdens de Legal Tender Day in El Salvador in september 2021. Onder andere bij Starbucks kun je door de software van het bedrijf uit Guatemala met bitcoin betalen via het lightning netwerk.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In april dit jaar deed het bedrijf een pilot tijdens de conferentie in Miami. Hierdoor konden bedrijven meer dan 2 BTC aan betalingen ontvangen via lightning. Nu blijkt dat 85 bedrijven gebruik hebben gemaakt van de software van IBEX.

“Miami en bitcoin zijn voor elkaar gemaakt, dus we zijn blij maar niet verrast over de honger van Miami naar onze diensten.”

De directeur van IBEX over Noord-Amerika vertelt dat bitcoin voor immigranten uit landen met een slechte bankinfrastructuur veel baat hebben bij bitcoin: ze kunnen snel en goedkoop geld naar huis sturen. In Miami en Centraal-Amerika in het algemeen is dit een belangrijke use-case.

Goedkoper

IBEX heeft een ‘kassasysteem’ ontwikkeld waardoor klanten bitcoinbetalingen kunnen ontvangen. Ook heeft bedrijf een enterprise-grade Application Programming Interface (API) gemaakt waarmee bedrijven in elke valuta, waar ook ter wereld, kunnen handelen.

Dit allemaal is goedkoper dat de traditionele creditcardtransacties, wat een extra stimulans voor adoptie is.

“Met transactiekosten van 5% of meer voor creditcards en minder dan 0,5% voor bitcoin, kun je via lightning besparen. Als je dit doorberekend naar de klanten, ontstaat er een positieve adoptie-cirkel.”

Het lightning netwerk is een schaalbaarheidsoplossing bovenop bitcoin: betalingen vinden buiten de blockchain plaats en gaan via betaalkanalen. Daardoor zijn de transacties nagenoeg instant en gratis.

Eerder dit jaar haalde IBEX nog $4 miljoen aan investeringen op bij onder andere Stillmark, LUM Ventures en Fulgur Ventures, Hivemind Ventures en Ten31.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!