Litecoin bulls en bears vechten om de koers van 63 dollar

Sinds het bereiken van zijn hoogtepunt van 115 dollar in juli is de litecoin koers behoorlijk gedaald en handelt deze momenteel net boven de steun op 63 dollar. De wekelijkse Relative Strength Index (RSI) is bearish, maar op de dagelijkse grafiek ziet het er allemaal bullish uit.

Het lijkt vooral belangrijk dat litecoin deze week afsluit boven de koers van 63 dollar per munt.

Litecoin bulls en bears vechten om de koers van 63 dollar

Litecoin versus bitcoin

Op de lange termijn bewijst litecoin zich overigens niet als een hele goede investering, zeker niet als je de koers van de altcoin afzet tegen bitcoin. Litecoin blijft wat dat betreft terrein verliezen ten opzichte van de grootste munt van de markt.

Het narratief voor litecoin begon interessant als het “kleine broertje” van bitcoin, het zogenaamde zilver van de cryptomarkt, maar steeds meer lijkt het erop dat bitcoin litecoin helemaal niet nodig heeft.

In principe kun je met bitcoin natuurlijk hele kleine transacties doen, zeker op het Lightning Network, waardoor een alternatief als litecoin eigenlijk helemaal geen meerwaarde meer heeft.

Dat zien we ook terug in het koersverloop van de twee munten ten opzichte van elkaar. Bitcoin doet het relatief gezien een stuk beter dan litecoin.

Kan litecoin nog uitbreken?

Dat neemt niet weg dat het op de korte termijn interessant kan zijn om op litecoin te handelen. Veel ervaren technische analisten zullen er alsnog in slagen om flink geld te verdienen op munten als litecoin.

Wat de hodlers al jaren niet meer lukt, is nog wel mogelijk als je een sterke basis in de technische analyse hebt. Wees je er echter van bewust dat technische analyse niet eenvoudig is.

Het is zeker niet voor iedereen weggelegd om hier zomaar geld mee te verdienen.

Litecoin bulls en bears vechten om de koers van 63 dollar

Als litecoin erin slaagt om boven de koers van 68 dollar uit te breken, dan zou er zomaar een stijging van 28 procent in het vat kunnen zitten naar de volgende weerstand van 85 dollar.

Vooralsnog tikt de koers binnen op 65,24 dollar en staat het project op een plus van 0,76 procent voor vandaag.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....