LocalBitcoins stopt ermee

LocalBitcoins stopt ermee. Dat maakt het bitcoin peer-to-peerplatform bekend vandaag. Op het platform, meer dan tien jaar geleden opgericht, kon je bitcoins inruilen tegen dollars of andere valuta of goederen. Wereldwijd bedienen ze 8 miljoen klanten, naar eigen zeggen samen goed voor 2,3 miljard dollar aan handelsvolume.

In de verklaring op de website wordt de aanhoudende cryptowinter genoemd als een van de redenen om de handdoek in de ring te gooien. De dalende bitcoinprijs en de sterk afgenomen handelsactiviteit genereerden blijkbaar te weinig inkomsten om de omwisselservice door te zetten.

Klanten hebben 12 maanden de tijd om hun bitcoin op te nemen. Per 9 februari 2023 zijn nieuwe aanmeldingen opgeschort en per 16 februari 2023 wordt de complete handel stilgelegd.

Na 17 februari 2023 kunnen bestaande klanten alleen nog maar inloggen om hun btc op te nemen.

Lees meer over:
LocalBitcoins

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...