CFO’s met interesse in Bitcoin kunnen direct aan de slag via Brits bedrijf

Het wordt steeds makkelijker voor bedrijven om aan bitcoin te komen. Het Britse BCB Group komt met simpele tools om bitcoin op je balans te zetten. Vrijdag kondigde het bedrijf de lancering van BCB Treasury aan.

BCB Treasury is een dienst die het voor CFOs super eenvoudig maakt om met hun bedrijf in bitcoin te stappen. Goed nieuws! Want hoe makkelijker het voor bedrijven wordt om in bitcoin te investeren, hoe beter het met bitcoin gaat.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Interesse flink toegenomen na de bitcoin-aankoop van Tesla

Afgelopen week werd bekend dat Tesla met $1.5 miljard in bitcoin is gestapt en sindsdien merkt BCB Group dat de interesse in bitcoin flink is toegenomen. “Na de stap van MicroStrategy in augustus kwam de interesse al meer op gang,” aldus Ben Sebley, een partner bij BCB Group.

De BCB Treasury dienstverlening bevat veel educatie op het gebied van bitcoin en eenvoudige tools om in- en uit bitcoin te stappen.

Vervolgens ontzorgt BCB de bedrijven in kwestie ook met de noodzakelijke boekhoudkundige werkzaamheden zodat ze zonder moeite in bitcoin kunnen investeren.

Een voorbeeld van de groeiende interesse is een steekproef in Amerika. 5% van de ondervraagde bedrijven willen dit jaar nog bitcoin op de balans zetten. Dat percentage lijkt laag, maar tot niet zo lang geleden was dit percentage nagenoeg 0.

Bedrijven van over de hele wereld kloppen aan bij BCB

Zonder namen te noemen gaf Sebley aan dat gesprekken voorheen voornamelijk met Amerikaanse fintech-bedrijven plaatsvonden.

De laatste maanden zijn daar ook Europese bedrijven bijgekomen en nu hebben ze gesprekken met middelgrote tot grote bedrijven vanuit iedere industrie, bedrijven uit het Midden-Oosten en ook hele rijke individuen.

Veel bedrijven zitten volgens Sebley nog in de ontdekkingsfase en onderzoeken rustig de mogelijkheden op het platform van BCB Treasury. Hij verwacht dan ook dat we de ware prijsexplosie vanwege deze corporate-interesse nog gaan zien.

Wij verwachten dat uiteraard met hem mee! Het moet ook wel heel vreemd lopen wil de gekte die is ontstaan rondom bitcoin eindigt met de aankoop van Tesla. Het lijkt wachten op de volgende grote beursgenoteerde partij die hun bitcoin-aankoop publiek maakt.

Lees meer over:
institutionele beleggers

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....