Luna Foundation Guard verkocht 80.000 bitcoin om waarde UST-stablecoin te redden

484 totale weergaven

De Luna Foundation Guard (LFG) bevestigt dat ze afgelopen week meer dan 80.000 bitcoin (BTC) op de markt hebben gedumpt. De non-profitorganisatie achter de TerraUSD-stablecoin was genoodzaakt om hun posities te liquideren.

Dump it!

Er was onduidelijkheid over het bitcoinbezit van de organisatie. On-chain was precies te volgen dat te midden van de perikelen rond de 'peg' van UST, er bitcoin naar Gemini werd gestuurd. Maar precieze details over de fondsen die LFG had, waren niet bekend. Tot vandaag:

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

"In lijn met de missie als non-profit en de focus op het Terra-ecosysteem, begon de Foundation op 8 mei, toen de prijs van $UST aanzienlijk onder één dollar daalde, deze reserve om te zetten in $UST."

In de maanden ervoor had Do Kwon tienduizenden bitcoin uit de markt gekocht.

Luna Foundation Guard verkocht 80.000 bitcoin om waarde UST-stablecoin te redden

De stichting vertelt dat ze 50.000 BTC naar een derde partij stuurden in ruil voor 1,5 miljard UST. De waarde van de algoritmische stablecoin bleef echter dalen, waardoor de startup de resterende 33.206 BTC moest verkopen voor 1,16 miljard UST. Dit was de laatste wanhopige poging om de peg te verdedigen.

313 BTC

Momenteel heeft LFG nog 313 bitcoin in reserves, van de 80.394 BTC die het op 7 mei had. De stichting heeft ook een handvol andere activa, waaronder UST en LUNA - die nauwelijks iets waard zijn. Ze hebben nog wel plannen met dit wisselgeld, in een quasi-nobele poging om de kleinste hodlers tegemoet te komen.

"De Foundation wil haar resterende activa gebruiken om de resterende gebruikers van $UST te compenseren, de kleinste houders eerst. We discussiëren nog steeds via verschillende distributiemethoden, updates volgen binnenkort."

Eerder was er ook al ophef door bijna 10.000 BTC die vanuit het niets spoorloos was.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuws