‘Meer dan $1,2 miljard aan bitcoin reserves van Luna Foundation Guard spoorloos’

1260 totale weergaven

De Luna Foundation Guard (LFG) verzamelde in korte tijd voor miljarden dollars aan bitcoin bij elkaar. De groep moest zorgen voor stabiliteit bij de stablecoin TerraUSD (UST). Dat project liep echter finaal mis. De organisatie besloot tevergeefs om een groot deel van hun bitcoin in te zetten om de token te redden.

Volgens The Block is 9.658 bitcoin nog spoorloos. Dit geld heeft nooit het adres van de stichting gehaald. De inzet van een ander groot bedrag is ook nog in het ongewis. Het adres van LFG ontving in totaal 70.736 BTC. De organisatie wilde minstens $10 miljard aan bitcoin verzamelen. Al ver voordat ze bij dat doel in de buurt kwamen stortte het project ineen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

The Block meldt dat LFG een deel van de bitcoin reserves heeft gebruikt om een een lening uit te schrijven. Handelsbedrijven en marketmakers kregen voor $750 miljoen aan bitcoin om ‘de koppeling van UST te helpen’. Ook die stap heeft niet geholpen.

De Luna Foundation Guard werd in korte tijd een van de grootste bitcoin whales. Nu lijkt hun positie in rook opgegaan. Het is wachten op meer duidelijkheid over hun bitcoin reserves.

Waar zijn de overige bitcoin?

Het idee achter een stablecoin is het volgen van de koers van de asset die nadoet. 1 UST = 1 dollar. Dat is althans de bedoeling. Op het moment van schrijven zit de koers van de ‘stablecoin’ op 18 dollarcent.

De tienduizenden bitcoin waren bedoeld om dit te voorkomen. LFG meldde dat zij in totaal 80.394 BTC hebben gekocht. Dat laatste gedeelte is echter nergens te bekennen.

Het kapitaal werd ingezet om de koers van UST te redden, zonder succes. Het is goed mogelijk dat de organisatie al hun bitcoin inmiddels heeft geliquideerd. Maar de kans is ook aanwezig dat zij hier en daar wat fondsen hebben weggesluisd.

'Meer dan $1,2 miljard aan bitcoin reserves van Luna Foundation Guard spoorloos'
Het bitcoin adres van Luna Foundation Guard. Vanaf januari tot aan nu
Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...