Luna koopt 37.863 bitcoin voor spaarpot

931 totale weergaven

De Luna Foundation Guard doet hun grootste bitcoin aankoop ooit. De organisatie achter stablecoin TerraUSD (UST) kocht $1,5 miljard aan extra bitcoin.

De 37.863 BTC brengt het totaal van de stichting op 80.934 BTC. De groep wil deze bitcoin gebruiken om hun stablecoin van goede dekking te voorzien. Tegelijkertijd is het een marketingcampagne voor hun eigen token.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Luna Foundation Guard wisselde $1 miljard van UST in voor bitcoin bij Genesis Trading. De andere $500 miljoen voor de aankoop komt van Three Arrows Capital.

$10 miljard aan bitcoin

Oprichter Do Kwon wil uiteindelijk naar de $10 miljard aan bitcoin in reserves. Op het moment van schrijven is de ruim 80.000 bitcoin ‘slechts’ $2,9 miljard waard. Tegen de huidige koersen moet er dus nog flink wat gespaard worden. Tegelijkertijd is dit wel een goedkopere prijs dan de eerdere aankopen.

Stablecoins in deze opzet zijn een soort van synthetische dollar. Kwon wil er voor zorgen dat zijn project voldoende dekking heeft om de koppeling met de dollarprijs (1 dollar per UST) te behouden.

In het derde kwartaal van 2022 hoopt Kwon $10 miljard aan bitcoin te hebben.

De bevestiging van de aankoop laat nog even op zich wachten. De Luna Foundation Guard moet nog wat extra veiligheidsmaatregelen nemen voordat ze hun adressen kunnen delen, blijkbaar.

TerraUSD

TerraUSD is het antwoord van Kwon en consorten op de populaire stablecoins Tether en USDC. Tether is op alle grote cryptobeurzen onderdeel van de populairste handelsparen. Er is vraag naar stablecoins.

De Luna Foundation Guard probeert ook groter te worden in dit wereldje. De vraag is echter: gaat dat lukken? Als het niet lukt hebben ze in ieder geval een flinke stapel bitcoin. Die zijn níet in het bezit van mensen met een bepaalde token, het geld ligt bij Kwon en de andere beheerders.

In de praktijk is dit een verhaal van een opkomende bitcoin whale. Het lijkt er op dat deze organisatie tot diep in 2022 grote aankopen blijft doen.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsstablecoin

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...