Luna Foundation Guard koopt 4.130 extra bitcoin, totaal op bijna 40.000 BTC

Luna Foundation Guard koopt 4.130 extra bitcoin, totaal op bijna 40.000 BTC

Een nieuwe whale koopt 4.130 bitcoin (BTC). De Luna Foundation Guard heeft op het moment van schrijven 39.899,98 BTC in kas.

De bitcoin wordt gekocht als dekking voor de stabblecoin UST. De man achter het initatief is Do Kwon. Hij wil tot minstens $10 miljard aan bitcoin kopen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Met TerraUSD is er voorlopig een nieuwe koper op de markt. Hoe het netwerk en de stablecoin precies in elkaar zitten is minder relevant voor de gemiddelde bitcoiner. Een belangrijk gegeven is in ieder geval wel dat er een grote nieuwe whale is gestart met het kopen van bitcoin.

Hieronder vind je het adres van het adres waar Do Kwon en consorten hun bitcoin opslaan.

Luna Foundation Guard koopt 4.130 extra bitcoin, totaal op bijna 40.000 BTC

Bitcoin als onderpand

Bitcoin wordt steeds vaker ingezet als onderpand. Niet alleen bij stabelcoins van UST.

Het beste voorbeeld daarvan is MicroStrategy. Het miljardenbedrijf heeft sinds 2020 meer dan 129.000 BTC (!!) gekocht. Dat doen ze met behulp van eigen cash, obligaties én leningen gedekt door bitcoin.

MicroStrategy heeft een lening afgesloten om voor $205 miljoen aan bitcoin extra te kopen. Die lening wordt ook weer gedekt door bitcoin.

Lees meer over:
Bitcoin whale

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties