Madeira krijgt een Bitcoin Business Hub

Op de Bitcoin Amsterdam 2023-conferentie maakte President Miguel Albuquerque van Madeira bekend dat er een Bitcoin business hub in Madeira opgericht zal worden. Deze hub beoogt de technologische groei en Bitcoin-acceptatie in de regio te versterken.

President Albuquerque legde tijdens het gesprek de kernmissies uit van deze nieuwe entiteit: het bevorderen van technologische vooruitgang en het smeden van nieuwe allianties op het gebied van Bitcoin. Hij onthulde dat het concept ontstond dankzij de inspanningen van enkele gepassioneerde Madeirensen en nodigde anderen uit om zich bij dit vooruitstrevende project aan te sluiten.

Prins Filip van Servië, een grote Bitcoin-adept, prees de inzet van Madeira voor Bitcoin. Hij vergeleek Bitcoin met een toekomstgerichte technologie, gelijkend op het internet. De Prins heeft actief wereldwijde beleidsmakers geïnformeerd over de positieve impact van de nationale acceptatie van Bitcoin.

Madeira’s visie, benadrukte President Albuquerque, is om de economische infrastructuur te transformeren door zich te concentreren op sectoren zoals high tech, kunstmatige intelligentie en Bitcoin. Hij verzekerde dat Madeira zich volledig committeert aan Bitcoin en de sector zal aanmoedigen.

Een opvallend feit: Tijdens de Bitcoin 2022-conferentie in Miami werd onthuld dat Bitcoin-investeerders in Madeira geen persoonlijke inkomstenbelasting zullen betalen. President Albuquerque bevestigde zijn vertrouwen in Bitcoin’s toekomst en lichtte toe dat Madeirensen die in Bitcoin handelen belastingvrijstelling genieten.

Madeira is een archipel in de Atlantische Oceaan en bestaat voornamelijk uit twee bewoonde eilanden: Madeira en Porto Santo. Het ligt ongeveer 1000 kilometer ten zuidwesten van Portugal. Madeira is een autonome regio van Portugal. Dit betekent dat het, terwijl het deel uitmaakt van de Portugese Republiek, een zekere mate van zelfbestuur heeft, vooral op gebieden zoals belastingen, economie en lokaal bestuur.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...