Tweetal uit Portugal verliest $312.000 aan crypto-scam

Tweetal uit Portugal verliest $312.000 aan crypto-scam

Twee Portugezen hebben meer dan $312.000 verloren aan crypto-oplichters. De politie beweert daarbij dat er steeds meer mensen het slachtoffer worden van soortgelijke fraude.

Crypto oplichting

Volgens CM-TV komen de twee personen uit Cantanhede, in het Portugese district Coimbra. Aan hen werden "snelle winsten" beloofd als ze hun cryptovaluta op een platform zouden "staken".

Een van de twee stuurde $213.000 aan bitcoin naar een wallet waarvan zij dachten dat die toebehoorde aan een cryptobedrijf. Hij kreeg naar verluidt te horen dat hij meer dan €800.000 kon verdienen door deze storting.

Het andere slachtoffer in de loop van een maand in totaal ongeveer $94.000 naar hetzelfde bedrijf. De mooie woorden bleken echter een dektmantel te zijn van een scam. Het tweetal kon fluiten naar hun geld.

Het duo kwam er achter dat er iets mis was als ze toen ze hun tokens wilden opnemen. Ze moesten dan “3% extra van hun inzet aan vergoedingen betalen”. Later hoorden ze dat de cryptovaluta waren bevroren en dat ze duizenden dollars moesten betalen om deze weer te "ontgrendelen".

Ze hadden door dat er iets goed mis was en het duo stapte naar de politie.

Het Cybercrime Office van het land zei dat het aantal “crypto-scams de afgelopen twee jaar meer dan verdubbeld is”. Alleen dit jaar zijn er al 94 meldingen van crypto-gerelateerde oplichtingen gedaan. In het hele jaar 2021 waren dit er slechts 38.

Volgens het Openbaar Ministerie zijn de meeste platforms alweer offline gehaald op het moment dat de slachtoffers een klacht indienen. Contactgegevens zijn niet meer te vinden en daardoor is het moeilijk te achterhalen wie de oplichters zijn.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin scam Portugal

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties