MakerDAO lijdt $11,1M verlies in phishing-zwendel

4720 totale weergaven

MakerDAO heeft een grote phishingaanval ondergaan, die resulteerde in het verlies van tokens ter waarde van $11,1 miljoen, waardoor ernstige veiligheidszorgen binnen de cryptogemeenschap zijn ontstaan.

De phishing-aanval

MakerDAO heeft geleden onder een aanzienlijke phishingaanval, die heeft geleid tot een verlies van $11,1 miljoen. De aanval was gericht op een bestuursafgevaardigde, wat resulteerde in de diefstal van 3.657 aEthMK tokens en 2,56 miljoen PT Ethena tokens.

Deze gestolen tokens werden snel op de markt gedumpt, waardoor de prijs van MKR tokens met 7% daalde. De aanvaller zette de PT Ethena tokens om in 689 ETH, ongeveer $2,41 miljoen.

Impact op de prijzen van MKR-tokens

De plotselinge uitverkoop en het verlies van tokens veroorzaakte een aanzienlijke daling van de prijzen van MKR tokens. Deze prijsdaling heeft geleid tot een negatief sentiment onder beleggers, die nu huiverig zijn om MKR tokens aan te houden. Het incident heeft geleid tot een stijging van shortposities tegen MKR, die op het moment van schrijven is gegroeid tot 50,83%.

Beveiligingsproblemen en reacties

Scam Sniffer, een web3 anti-scam oplossing, detecteerde de inbreuk en onthulde dat het slachtoffer per ongeluk meerdere frauduleuze Permit netwerkhandtekeningen ondertekende. Deze phishing-aanval benadrukt de kwetsbaarheden in de digitale activaruimte en de toenemende geavanceerdheid van zwendelpraktijken gericht op cryptobezitters.

De cryptogemeenschap wordt aangespoord om robuustere beveiligingsmaatregelen te nemen om activa te beschermen en het vertrouwen van investeerders te behouden.

Dit evenement onderstreept het belang van beveiliging in de crypto-industrie, vooral voor bestuursgedelegeerden. Nu phishing-zwendel steeds vaker voorkomt, is het van cruciaal belang om sterke beveiligingsprotocollen te ontwikkelen en te implementeren om digitale activa te beschermen.

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....

    Je hebt geen geld om te laten zien geselecteerd