Man beroofd van $800.000 aan Bitcoin, klaagt ouders van twee tieners aan

Een Amerikaan klaagt de ouders aan van twee Britse tieners die mogelijk zijn bitcoin hebben gestolen. Het gaat nogal om een groot bedrag namelijk $800.000 aan BTC, zo bericht Decrypt.

Fortuin aan bitcoin gehackt

Het betreft Andrew Schober, woonachtig in de Amerikaanse staat Colorado. Na een malware aanval bleek de 16 bitcoin in zijn wallet te zijn ontvreemd. Dit voorval speelde in 2018, toen was het circa $220.000 waard.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Maar door de gestegen koers heeft deze wallet een waarde van circa $800.000 inmiddels. Het is extra zuur voor Schober, want een groot deel van zijn vermogen had hij in BTC gezet.

De diefstal was mogelijk toen hij een verkeerde bitcoin wallet had gedownload via een link op het sociale medium Reddit.

De malware lijkt te zijn gemaakt door twee Britse tieners met de namen Benedict Thompson en Oliver Read, zo is uit de aanklacht op te maken.

De malware werkte zo dat de bitcoin naar een ander bitcoin adres werd doorgestuurd.

Onderzoek

Schober laat het er niet bij zitten en geeft $10.000 uit aan on-chain onderzoek wat wijst op betrokkenheid van de beide tieners. Beiden zijn student informatica aan een hoog aangeschreven universiteit in Engeland.

Uit de documenten is ook op te maken dat Schober een enorme psychologische dreun te verwerken kreeg na de roof.

‘Hij at of sliep de dagen daarna niet en was de afgelopen drie jaar erg overstuur. De bitcoin was bedoeld voor de financiering van een nieuw huis en het onderhouden van zijn gezin’.

Ook schreef hij een brief aan de ouders van één van de jongens waarin hij het geld terug wilde vorderen. Hij kreeg echter nooit een reactie op de brief en besloot toen om een rechtszaak te starten tegen de ouders.

De ouders van de tieners stellen dat er sprake is van een verjaringstermijn van drie jaar en dat deze inmiddels overschreden is. Kortom, Schober is te laat met zijn rechtszaak.

Overigens ontkennen de ouders de betrokkenheid van hun zonen.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsmisdaad

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...