Rechter verplicht Binance te helpen met gestolen $2,6 miljoen

Binance moet een slachtoffer van een hack helpen hun geld te achterhalen. De cryptobeurs gaat Fetch.ai helpen met het vinden van zo’n $2,6 miljoen. In de rechtbank in Londen krijgen de mensen achter Fetch.ai gelijk, Binance weigerde eerder medewerking te verlenen. Dat meldt Reuters.

Fetch.ai

Fetch.ai is een bedrijf dat zich richt op artificial intelligence. In juni van dit jaar zouden criminelen assets hebben gestolen van hun account bij Binance. De assets werden vervolgens voor een fractie van hun dagprijs verkocht.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Binance gaat nu helpen om te achterhalen waar het geld heen is gegaan. De vraag is of dat lukt, maar er zijn steeds meer tools om dit soort zaken op te lossen. De boefjes moeten van goede huize komen om ongezien alles weg te sluizen.

Als de fondsen nog op Binance staan moet dit uiteraard worden bevroren.

Also read
CEO van Binance reageert op commotie: bitcoin beurs zet in op compliance

 

Binance stopt opnieuw met opnames van Britse ponden

 

Hacks

Dieven vind je overal, zeker ook online. Door het decentrale karakter van bitcoin is het een handige tool. Het is geld voor vijanden, iedereen kan het gebruiken. Als dat niet het geval is heeft het project in feite gefaald.

Het protocol van bitcoin maakt het niet uit wie je bent. Een doorgewinterde cybercrimineel, een koelkast of een bakker. Als je de private keys hebt, kun je BTC gebruiken.

Hacks komen overal voor. Het is tegenwoordig een breed begrip. Van ransomware tot aan het binnendringen van de wallets van beurzen, op allerlei manieren speelt bitcoin een rol.

Dat betekent echter niet dat je niet te pakken bent met behulp van bitcoin. Bijna iedereen laat online sporen achter. Er is inmiddels een miljardenindustrie ontstaan rondom bitcoin surveillance. Bedrijven maken software om de geldstromen op het netwerk te analyseren. Overheidsinstanties en bijvoorbeeld beurzen maken gebruik van dit soort diensten.

Uiteraard is er aan de andere kant van het spectrum ook ontwikkeling. Gebruikers van het darkweb hebben een nieuwe tool ontwikkeld om er achter te komen of hun geldstromen in de gaten worden gehouden.

Also read
Criminelen achter megahack eisen $70 miljoen aan bitcoin (BTC)

 

Hackers stelen €26.000 aan Bitcoin van politie in Nieuw-Zeeland

 

Criminelen gebruiken software om Bitcoin analysetools te vermijden

 

Lees meer over:
Binancemisdaad

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...