Man steelt 1,6 BTC van grote Russische darknet website

Een Oekraïner heeft naar verluidt een grote drugsmarkt op het Russische darkweb gehackt. Hij stal de cryptovaluta en doneerde die aan humanitaire hulp voor zijn eigen land.

Succesvolle hack

Het zou gaan om de in Oekraïne geboren cyberintelligentie-expert Alex Holden. Hij groeide als tiener op in Kiev en woont nu in Mequon in de Amerikaanse staat Wisconsin.

Volgens Forbes heeft de man de darknet-website Solaris gehackt. Dit is een van de grootste online marktplaatsen voor drugs van Rusland.

De man kreeg hulp van zijn team bij de Hold Security en samen slaagden ze erin om een deel van de bitcoin van te bemachtigen. Het geld zou van dealers, eigenaren en klanten van de darknet-site zijn.

Volgens de berichtgeving gaat het om meer dan $25.000. Het geld is naar de charity genaamd Enjoying Life gestuurd.

1,6 BTC

Holden vertelt dat hij een groot deel van de internetinfrastructuur achter Solaris had overgenomen, inclusief enkele admin-accounts. Zo kreeg hij toegang tot de broncode van de website en een database met daarin informatie van zijn gebruikers en afleverlocaties. Later kreeg hij ook nog eens toegang tot de ‘master wallet’ van de online marktplaats.

Deze werd gebruikt voor stortingen en als cryptobeurs. Er stond niet vaak veel geld in deze wallet, omdat de deals snel werden voltooid. Zodoende stond er zelden meer dan 3 BTC in. Holden en consorten slaagden erin om hier 1,6 BTC van te stelen en als een moderne Robinhood weer uit te delen.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsdark web