Max Keiser voorspelt: G7-land gaat bitcoin minen

Max Keiser denkt dat een groot en machtig land dit jaar start met het minen van bitcoin. In gesprek met Stansberry Research wijst de Amerikaan naar G7-landen. Keiser verwacht een soort wapenwedloop rondom bitcoin mining.

De G7 (of Groep van Zeven) intergouvernementele groep met de zeven meest vooraanstaande industriële staten. Onderdeel van deze groep zijn Canada, Duitsland, Frankrijk, Italië, Japan, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. De Europese Unie doet als geheel ook mee, maar is geen land en wordt dus niet meegeteld.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Keiser staat bekend om zijn vele bullish voorspellingen voor bitcoin. Zo voorspelde hij een bitcoin prijs van $200.000 in 2021. Om het makkelijk te maken houdt hij die prijsvoorspelling voor dit jaar ook gewoon vast.

Tegelijkertijd is de markante mediaman wel al jaren lang bitcoiner. Hij roept al jaren dat bitcoin uiteindelijk de wereld gaat veroveren. Hij is te zien geweest in tal van podcasts en is ook regelmatig op het sprekerspodium te vinden.

Race tegen de klok

Keiser is er van overtuigd dat we in 2022 te horen krijgen dat een grote economie bitcoin gaat minen (of al aan het minen is). Hij verwacht dat landen wereldwijd dan pas echt in actie komen. Hij vergelijkt het met de space race in de vorige eeuw toen de Verenigde Staten en Rusland allebei zo snel mogelijk de ruimte in wilde.

Er is tot nu toe echter maar één land geweest dat echt volop inzet op bitcoin: El Salvador. Het land heeft bitcoin als nationale munt geaccepteerd. Toch is er voorlopig nog geen tweede land dat ook op deze manier aan de slag gaat. Keiser noemt de stap van China om miners hun land uit te jagen 'erg dom.'

Als er landen zijn die nadrukkelijke plannen hebben om met bitcoin aan de slag te gaan, dan zijn ze er bij gebaat dat snel te doen. Het is bij bitcoin lastig om opgelopen achterstand in te halen. Zeker met het oog op wat het nieuws van een G7-land dat inzet op bitcoin zou doen met de interesse in de munt.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...