McDonald’s lanceert ‘My Happy Place’ metaverse in Singapore

3216 totale weergaven

McDonald’s heeft een spannende nieuwe onderneming in Singapore geïntroduceerd: de ‘My Happy Place’ metaverse. Deze digitale ruimte nodigt inwoners uit om zelf hamburgers te maken en deel te nemen aan verschillende activiteiten, waarbij het iconische merk McDonald’s naadloos wordt geïntegreerd met een virtuele omgeving.

Belangrijkste kenmerken van ‘My Happy Place’

Clarence Chan, oprichter van Bandwagon Labs, schetste drie hoofdkenmerken die McDonald’s metaverse definiëren: “Het is multiplayer waarbij spelers anderen in de wereld met hen kunnen zien. De metaverse is een creatief canvas waar we gebruikers hun creativiteit laten uitleven. En ten derde zit het vol met dagelijkse beloningen met verschillende uitdagingen die een beloningsmechanisme in gang zetten.”

Innovatief gebruik van Web3-technologieën

Web3-technologieën spelen een cruciale rol bij het verbeteren van de beveiliging, functionaliteit en het nut van digitale verzamelobjecten binnen McDonald’s ‘My Happy Place’. Door digital wallets zoals MetaMask te integreren, kunnen gebruikers hun identiteit veilig verifiëren en deelnemen aan exclusieve, met tokens beveiligde activiteiten. Chan legde verder uit: “Door wallet hosting-services zoals MetaMask te integreren, stellen wij u in staat om uw identiteit veilig te verifiëren en deel te nemen aan activiteiten met token binnen de metaverse.”

Klantbetrokkenheid verbeteren

Met het online universum kunnen klanten in Singapore hun creativiteit loslaten op het platform en verschillende activiteiten verkennen om dagelijks beloningen te verdienen. De populaire Amerikaanse fastfoodketen McDonald’s heeft samengewerkt met Bandwagon Labs, een dochteronderneming van een entertainmentmediabedrijf dat zich richt op de metaverse, om een Web3-ervaring te creëren voor klanten in Singapore.

My Happy Place is ontworpen in samenwerking met Bandwagon Labs om te dienen als een multiplayer-universum waar klanten kunnen communiceren met hun vrienden en andere spelers wereldwijd. McDonald’s behoudt de volledige controle over de in-app metaverse. De fastfoodgigant zei dat de uitkomst van de proef zal bepalen of het doorgaat met het product of de diensten helemaal stopzet. Als het een succes wordt, is McDonald’s van plan om meer functies te introduceren om de metaverse boeiender en interessanter te maken voor gebruikers.

Een stap in de richting van digitaal dineren

McDonald’s begon haar metaverse reis in 2022 toen het een patentaanvraag indiende voor het exploiteren van “een virtueel restaurant online met thuisbezorging”. In juni 2023, tijdens de 40e verjaardag van de Chicken McNugget, lanceerde het bedrijf “McNuggets Land” op het online gamingplatform Sandbox voor de Hongkongse markt.

De lancering van “My Happy Place” in Singapore zou het begin van een nieuw tijdperk voor McDonald’s kunnen betekenen. Als het project succesvol is, zal het bedrijf waarschijnlijk verdere mogelijkheden in de metaverse onderzoeken en de virtuele ervaring uitbreiden naar andere wereldwijde markten. Deze innovatieve aanpak versterkt niet alleen de band tussen McDonald’s en haar klanten, maar opent ook nieuwe wegen voor marketing en merkpromotie.

Samenvatting

De lancering van ‘My Happy Place’ in Singapore betekent een gedurfde en innovatieve stap voor McDonald’s. Dit initiatief combineert het iconische fastfoodmerk met geavanceerde metaverse technologieën en biedt klanten een unieke en boeiende ervaring. Aangezien de metaverse steeds populairder wordt, kan ‘My Happy Place’ een model worden voor andere digitale initiatieven van McDonald’s in de toekomst. Deze innovatie versterkt niet alleen de band tussen McDonald’s en haar klanten, maar biedt ook een kijkje in de toekomst van digitale eetervaringen.

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....